Donderdagnacht is er aan de P. van Vlietlaan ingebroken in de Weggeefwinkel. Uit het pand is een laptop en een bedrag van 30 euro ontvreemd. Het heeft bij veel Rijswijkers en op social media geleid tot vele reacties. Hoe men bij een dergelijke winkel kan inbreken die speciaal bedoeld is om de mensen die het momenteel wat moeilijker hebben.

Uiteindelijk was de braakschade groter dan de buit van de dieven. De schade was aan de voordeur een ruit en een kluisje. Op de laptop die ontvreemd werd stond de administratie van de Weggeefwinkel. Uit de winkel zijn verder geen goederen meegenomen. Om de schade aan het pand te kunnen herstellen heeft men besloten om de rest van de week de winkel te sluiten.

UPDATE: Na de inbraak in de Rijswijkse Weggeefwinkel benaderde Rochelle Heerema van de Rijswijkse Uitdaging de eigenaar van het bedrijf Copiatek. Hij stelde een laptop ter beschikking.

Over Copiatek
Copiatek haalt in geheel Nederland bij gemeenten, bedrijven en instellingen afgeschreven ICT-apparatuur gratis op. Dus totaal ontzorgen. De apparatuur gaat naar een werkvoorziening waar de scheiding plaats vind tussen oud en hergebruik. Alles wat nog goed is wordt met officiƫle licenties weer op de markt gebracht en alles wat niet meer ingezet kan worden wordt duurzaam gerecycled. De data wordt gratis met licenties verwijderd. Zo combineren we duurzaam ICT-beleid met MVO.