Politie-eenheid Den Haag en het Openbaar Ministerie organiseren op maandagavond 20 november van 19.30 tot 22.30 uur in de Rijswijkse Schouwburg ‘Politie Den Haag Exclusief’. Tijdens deze unieke bijeenkomst vertellen rechercheurs en een officier van justitie hoe ze cold cases aanpakken. De kaarten zijn inmiddels uitverkocht

In deze bijeenkomsten, onder de naam Politie Den Haag Exclusief, belicht de politie-eenheid Den Haag spraakmakende onderzoeken en laat zien welke vaak lastige afwegingen de politie hierin maakt. Daarnaast komen ook andere aspecten van het veelzijdige politiewerk over het voetlicht.

De bezoekers worden meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden van het team en horen over de mogelijkheden dan wel onmogelijkheden van het werk.

Tijdens de avond, maandag in de Rijswijkse Schouwburg, krijgen bezoekers ook gelegenheid mee te denken. Er ligt informatie over specifieke zaken, waarover de politie informatie zoekt, zoals over de vermoorde mannen Pieter Hornstra (Den Haag, 1994) en Maarten Redeker (Den Haag, 2007).

Politie Den Haag Exclusief vindt één keer per jaar plaats, voor inwoners van de politie-eenheid Den Haag van 18 jaar en ouder. De politie-eenheid Den Haag strekt zich uit van de Bollenstreek en Kaag en Braassem tot het Westland en de Krimpenerwaard. Grotere plaatsen binnen het gebied zijn Noordwijk, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Delft, Zoetermeer en Den Haag.