In winkelcentrum Oud Rijswijk barst het vrijdagavond 15 december van de kerstactiviteiten. Tussen 15.00 en 21.00 uur vindt weer de bekendste en oergezellige kerstkoopavond van de regio plaats. Winkeliers en bewoners hebben lantaarns en kaarsen in het raam staan en het winkelgebied is volledig tot een Dickensiaans kerstsprookje omgetoverd.

Steltlopers, living statues, swingende kerstkoren, leuke workshops en Oudhollandse spelletjes voor de kids maken het sfeertje compleet en natuurlijk staat het centrum vol met kerstkramen. Kortom, je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en Dickens.

Magische Christmas Express – een unieke happening
Balletstudio Karin den Os organiseert met haar dansgroep een fantastisch dansspektakel. Tussen 17.45 uur en 19.00 rijdt de feestelijk verlichte Christmas Express met twee wagons door het winkelcentrum van Oud Rijswijk met een 100-tal dansers, gekleed in prachtig fonkelende kostuums en vrolijke kerstmuziek. Deze betoverende parade haalt omstreeks 18.45 uur alle kids van de kribbetocht op bij Onderwatershof. De verlichte stoet gaat vervolgens door naar de Oude Kerk waarde burgemeester van Rijswijk Michel Bezuijen, om 19.00 uur de verlichting van de prachtige kerstboom voor de Kerk zal ontsteken.

Speciale kerstacties
De mooi versierde winkels houden de hele avond hun deuren geopend, zodat u naar hartenlust al uw gewenste kerstinkopen kunt doen. Met warme chocolademelk en lekkere hapjes, profiteert u tijdens deze avond bovendien van speciale kerstacties. Kerstsfeer beleven in de Oude Kerk Bewonersorganisatie SBOR brengt samen met de samenwerkende kerken een speciaal kerstprogramma. Zo kunt u in de Oude Kerk bij kaarslicht luisteren naar het aloude kerstverhaal en kerstliederen. Schaatsbaan In de Herenstraat (t.h.v. Bakker Piet / Kruidvat) is een schaatsbaan aanwezig waar je gratis gebruik van kan maken. Er zijn schaatsen aanwezig die je gratis kan lenen en voor koek en zopie is ook gezorgd! De schaatsbaan is geopend op vrijdag 15 december van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 december van 10.00 tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid
In verband met de verwachte drukte adviseren de organisatie met openbaar vervoer, lopend of met de fiets te komen. Advies voor auto parkeren is P&R Hoornwijck en dan de tram naar halte Herenstraat te nemen.

Programma:
Tussen 15.00 en 21.00 uur
– Voor de kerk: ▪ Oude ambachten ▪ Kindercarrousel ▪ Kerst Antiek en Curiosamarkt ▪ Kerstmarkt met leuke hebbedingetjes, hapjes en drankjes

– Winkels open tot 21.00 uur

– Schaatsbaan (gratis toegang) open tussen 16.00 en 21.00 uur
– Oud Hollandse spelletjes
– Living Statues
– Kerstmuziek door diverse koren en zanggroepen

Vanaf 17.30 uur (zolang de voorraad strekt)
– Workshop Kerststukjes maken bij Museum Rijswijk

Tussen 18.00 en 21.00 uur
– Oude Kerk open en verlicht door honderden kaarsen;
– Levende kerststal
– Kerstevangelie voor kinderen
– Orgelmuziek
– Kerstverhaal
– Crea-activiteiten
– Gratis drankjes en kerstbrood
– Dickens Body work-out op Tollensplein door Buddy for Balance
– Kribbetocht (lampionnenoptocht)

18.15 uur aanvang verzamelen in Onderwatershof met warme chocolademelk

18.30 uur optreden Dickensband bij Onderwatershof

18.45 uur vertrek richting Oude Kerk over Vredenburchweg naar de Oude Kerk (achter Christmas Express)

19.00 uur aansteken kerstboom door Burgemeester M. Bezuijen

De laatste informatie over winkelcentrum Oud Rijswijk vindt u op onze website www.winkelcentrumoudrijswijk.nl. Deze avond wordt mede georganiseerd door de samenwerkende kerken, Museum Rijswijk, Stichting Buurtschap Oud Rijswijk, Balletstudio Karin den Os, Buddy for Balance, Gemeente Rijswijk en Veiligheid en Vakmanschap ROC Mondriaan.