Wat draait er in september in het Filmhuis Rijswijk?

mainImage
Wat draait er in september in het Filmhuis Rijswijk?

De zomervakantie nadert z’n einde en dan gaat het gewone leven weer beginnen. Werk, school en andere verplichtingen, maar gelukkig hervat ook het Filmhuis Rijswijk z’n bezigheden. Het filmhuis in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101 opent op dinsdag 4 september het nieuwe filmseizoen met de film ‘The Leisure seeker’.

Drie dinsdagen en een zaterdag in september kunt u in Filmhuis Rijswijk terecht voor de volgende films:

‘The Leisure seeker’ op dinsdag 4 september van 14.00 – 16.15 uur
John en Ella, een ouder en ziek echtpaar, trekken zich niets aan van hun dokters en kinderen en maken een reis per camper door de Verenigde Staten. Met prachtige hoofdrollen voor Helen Mirren en Donald Sutherland.

‘Darkest hour’ op dinsdag 11 september van 14.00 – 16.15 uur
Een film over een belangrijke periode in het leven van Winston Churchill (Gary Oldman). Na veel politieke spanningen wordt hij op 10 mei 1940 premier van Groot-Brittannië. De vraag waar hij voor staat, is, welke rol hij voor Engeland ziet in het Europa dat voor een groot deel bezet is door Duitsland?

‘My cousin Rachel’ op dinsdag 25 september van 14.00 – 16.00 uur
Een jonge Engelsman wil wraak wil nemen op zijn mysterieuze nicht, omdat hij haar ervan verdenkt zijn voogd te hebben vermoord.

Lunchlezing en film ‘The Post’ op zaterdag 29 september
De maandelijkse zaterdagfilm is de superspannende ‘The Post’. In 1971 staan uitgever Katherine Graham (Meryl Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post voor de keus om, ondanks een verbod van de rechter, te publiceren uit geheime overheidsdocumenten over de Vietnamoorlog. Voorafgaand aan deze film is er een lunchlezing door een medewerker van de Filmkrant.Live.

lunchlezing        13.00 – 13.45 uur
film                       14.00 – 16.15 uur


 

Kaarten voor de films kunt u kopen op www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis of aan de balie in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.


Foto: Digitaal Dagblad