Rijswijks Dagblad | Volle filmagenda in oktober in Filmhuis Rijswijk

Volle filmagenda in oktober in Filmhuis Rijswijk

mainImage
Volle filmagenda in oktober in Filmhuis Rijswijk

Na de succesvolle start van het nieuwe seizoen in het Filmhuis Rijswijk(in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101) met twee keer een uitverkochte voorstelling, presenteert het Filmhuis het programma voor oktober.

Programma

‘Médecin de campagne’

Wanneer huisarts Jean-Pierre ziek wordt, krijgt hij hulp in zijn drukke plattelandspraktijk van de pas afgestudeerde, stadse Nathalie.
dinsdag 2 oktober14.00 – 16.00 uur 


‘The beguiled’

Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog wordt een gewonde Unie-soldaat verzorgd in een meisjeskostschool in het vijandelijke gebied van de Confederatie. Dat heeft dramatische consequenties.
dinsdag 9 oktober14.00 – 15.45 uur 


‘Coming home’

Wanneer een politieke gevangene in China na twintig jaar werkkamp thuiskomt, blijkt dat zijn vrouw aan geheugenverlies lijdt en dat ze niets meer van hem wil weten.
dinsdag 16 oktober14.00 – 16.15 uur 


‘The violin teacher’
 (foto)
In een muziekschool in een sloppenwijk in São Paolo moet een leraar het vertrouwen winnen van zijn leerlingen om hen een alternatief te bieden voor een leven vol criminaliteit en drugsgebruik.
dinsdag 23 oktober14.00 – 16.00 uur 


Lunchlezing en film ‘Kedi’

Portret van zeven van de vele straatkatten in Istanbul en van de mensen die voor hen zorgen.
Voorafgaand aan de film geeft een medewerker van de Filmkrant.Live een introductie bij de film, terwijl u geniet van uw lunch.
zaterdag 27 oktoberlunchlezing13.00 – 13.45 uur
film14.00 – 15.45 uur 


‘Three billboards outside Ebbing, Missouri’

Gefrustreerd omdat het politieonderzoek naar de moord op haar dochter niet vordert, laat een vrouw drie grote reclameborden plaatsen, net buiten haar woonplaats Ebbing, Missouri. Eén ervan is een beschuldiging aan de politiechef, wat leidt tot veel ophef in het stadje.
dinsdag 30 oktober14.00 – 16.15 uur 

Kaarten voor de films kunt u kopen op www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis of aan de balie in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt. 


Foto: Digitaal Dagblad