Tiende Strandwalfestival in Rijswijk is er klaar voor

mainImage
Tiende Strandwalfestival in Rijswijk is er klaar voor

Aankomend weekend vindt de tiende editie van het leukste gratis festival van Rijswijk plaats! Alles lijkt klaar voor een spetterende jubileumeditie van het Strandwalfestival. Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, lijkt ook het weer mee te werken aan drie mooie en feestelijke dagen.

“Tijdens het Strandwalfestival laat Rijswijk zich drie dagen van haar beste kant zien.” Zo luidt de opening van een persbericht dat de organisatie maandagochtend verspreidde. “Tijdens het Strandwalfestival maak je kennis met de vele activiteiten, die tal van Rijswijkse organisaties te bieden hebben op het gebied van cultuur, kunst, dierenwelzijn, muziek, sport en maatschappelijke ondersteuning.” Verder wordt er in het bericht een opsomming gegeven van de vele activiteiten die er van vrijdag tot en met zondag in Rijswijk staan gepand:

Vrijdag met onder meer Samantha Steenwijk
Vrijdagavond wordt om 18.30 uur begonnen met een optreden van Rijswijk Swingt Mee! Daarna volgt de officiële opening van het festival door Burgemeester Michel Bezuijen. Het gevarieerde programma bestaat verder uit optredens van Frank & The Silly Symphonies, Joel Borelli, De Coronas, Samantha Steenwijk en DJ El Dani.

Zaterdag
Zaterdag om 12.00 uur is de Strandwalmarkt aan de Van Vredenburchweg geopend met meer dan 100 kraampjes met alles wat Rijswijk te bieden heeft. Laat je als een dier schminken op het dierenpaviljoen, knutsel je eigen lampion op het DELA Voor Elkaar paviljoen, maak een sportieve foto op het Sportpaviljoen en op het cultuurpaviljoen kun je o.a. meemaken hoe het voelt om een virtual reality bril op te hebben. Naast de kraampjes zijn er op de vier binnen-/buitenpodia meer dan 40 optredens van muziek, zang, dans, sport en nog veel meer. De Rijswijkse horeca is dit jaar ook weer aanwezig met uitgiftepunten voor eten en drinken.

Zaterdagavond met The Kik
Zaterdagavond start om 17.00 uur Strandwal by night. Een gevarieerd programma in het Rijswijkse Bos met 80’s Dilemma, Rijswijks Jeugdtheater, DJ Ruben Terpstra, Vinchenzo en Kimberly van The Voice of Holland, Jewelste, The Kik en DJ Badd Dimes.

Zondag
Op zondag start om 10.00 uur de Strandwalfamiliedag op en rondom Kinderboerderij het Akkertje. Het Akkertje is geopend voor de jaarlijkse kindervrijmarkt en hier staat ook het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor de ouderen. Bij Groei & Bloei kun je alles leren over bloemen en planten. Ook Scouting Rijswijk laat op de familiedag zien welke activiteiten de diverse scoutingclubs in Rijswijk op hun programma hebben staan. Wandelsportvereniging WSV Haaglanden organiseert de Strandwalwandeling met start- en finishlocatie het Akkertje. Op de pop-up locatie Te Werve Buiten kun je tussen 15.00 en 20.00 uur genieten van Jazz, Gin-Tonic,  muziek van Jazz artiesten en een DJ. Te Werve serveert streetfood en voor de kids is er een springkussen. En ook Winkelcentrum Oud Rijswijk is weer van de partij met o.a. open winkels, gezellige restaurants, old timershow en de papiermarkt.

Het Strandwalfestival biedt een veelheid aan mogelijkheden voor jong en oud om kennis te maken met wat Rijswijk zoal te bieden heeft. Volledig op de hoogte blijven van het Strandwalfestival? Volg het festival dan op Facebook, Twitter, Instagram of bezoek de website.

Natuurlijk volgt ook het Rijswijks Dagblad het festival op de voet.

[caption id="attachment_51877" align="alignnone" width="900"] foto: Christopher Dominic[/caption]


| Foto: Digitaal Dagblad