Rijswijks Dagblad | Nadja Filzer brengt Edith Piafs leven en muziek tot leven

Nadja Filzer brengt Edith Piafs leven en muziek tot leven

mainImage
Nadja Filzer brengt Edith Piafs leven en muziek tot leven

Nadja Filzer is op zondag 25 maart in Steenvoorde met Vive Piaf! Een intense en ontroerende muzikale vertelling van het leven van de Grand Dame van het Franse chanson.

Aan de hand van bekende chansons maar ook schitterend onbekend werk, nemen zangeres Nadja Filtzer en haar muzikanten het publiek mee in de wervelende achtbaan van het leven van Edith Piaf.
Na uitverkochte voorstellingen met enthousiast publiek van Sneek tot aan Maastricht en het Brighton Fringe Festival kruipt Nadja Filtzer opnieuw in de huid van de Franse zang legende Edith Piaf. Met chansons als la Vie en Rose en Rien de Rien, maar ook met eigen vertalingen en onbekende juweeltjes volgt ze het kronkelige pad van Piaf’s leven, langs Parijse bordelen naar uitverkochte concertzalen.

"Ik kruip in haar huid, verbind me met haar melancholie, levenslust en vurig temperament zoals ik dat herken vanuit mijn eigen Mexicaans-Joods-Oekraïense roots”, aldus Nadja. De rol is haar op het lijf geschreven en de commentaren van de vakpers zijn zonder uitzondering lovend. “Franse zang legende herleeft”, “Nadja is de Piaf van de 21e eeuw”. Het meest trots is Nadja op het commentaar van Liesbeth List, die haar vertolking van Piaf’s La Foule ‘impeccable’ noemde.

Een ijzersterk en sfeervol avondvullend programma, gedragen door een drietal door de wol geverfde muzikanten in de personen van Gert Wantenaar (accordeon), Leo Bouwmeester (piano) en Harm Wijntjes (contrabas).

Vive Piaf! Met Nadja Filzer
Zo 25 maart – 14:30 uur
Steenvoorde

Tickets en informatie via www.rijswijkseschouwburg.nl


Foto: Digitaal Dagblad