Rijswijks Dagblad | Meeswingen met Hairspray vertolkt door het Rijswijkjeugdtheater/NuRt

Meeswingen met Hairspray vertolkt door het Rijswijkjeugdtheater/NuRt

mainImage
Meeswingen met Hairspray vertolkt door het Rijswijkjeugdtheater/NuRt

Op 2, 3 en 4 februari kunt u de Musial Hairspray komen bekijken in de Rijswijkse Schouwburg. René Marquard had een interview met Mascha Voerman (speelt Penny Pingleton in Hairspray) en Jaimy Buck (speelt Tracy Turnblad) van het Rijswijks Jeugdtheater/NuRt.

Hairspray is een succesvolle musical. Vertel nog even waar het verhaal over gaat. Mascha Voerman (links op de foto): “ Het verhaal speelt zich af in 1962 in Baltimore. Tracy Turnblad en haar beste vriendinnetje Penny kijken samen altijd naar hun favoriete tv-programma: de Corny Collins show. Tracy's allergrootste droom is om ook in die show te dansen. Als Tracy na moet blijven op school ontmoet ze een groep zwarte jongeren die alleen op Negro Day in de show mogen dansen. Ze leert allemaal danspansjes van Seaweed, een van deze jongeren. Ze valt op bij Corny Collins (de presentator) zelf en hij zorgt ervoor dat ze in de show komt. Al snel is Tracy een van de populairste dansers van de show, en Velma wordt bang dat haar dochter Amber misschien de Miss Teenage Hairspray-wedstrijd van Tracy gaat verliezen. Ze probeert Tracy weg te krijgen. Langzaam begint Link (een danser in de show) haar ook steeds leuker te vinden. Penny leert Seaweed kennen. Het is liefde op het eerste gezicht. WYTZ besluit om Negro Day af te schaffen. Daarop wordt een protestmars georganiseerd, en Tracy loopt mee. Na die protestmars wordt Tracy gezocht en vlucht ze. Bij de Miss Teenage Hairspray-wedstrijd zorgt Tracy dat ze ongemerkt binnenkomt. Link bedenkt wat zijn gevoelens zijn voor Tracy. Samen dansen ze in de wedstrijd. Tracy wint de wedstrijd.”Nu vertolkt door het RJT, hoe is het om juist deze musical te spelen? Mascha Voerman: “Juist deze musical is heerlijk om te doen met NuRT. Het heeft swingende muziek, veel leuke en gekke rollen en vooral heel veel humeur. Ik geniet het hele stuk door.” Jaimy Buck (rechts op de foto):” Het was voor mij een droom die uitkwam toen ik hoorde dat we Hairspray mochten gaan spelen. Ik heb een enorme liefde voor dans en dat komt in deze musical meer dan genoeg aan bod. En of het nog niet genoeg was, kreeg ik ook nog eens de rol van Tracy! Ik kan me heel goed in haar vinden waardoor het een fijne rol is om te spelen. Met mijn medespelers van Theatergroep NuRT hebben wij tijdens het repeteren de grootste lol. Het is echt een feestje om te doen én om naar te kijken.”Het is een swingende musical, dus het publiek kan van harte lust lekker meedoen? Mascha Voerman: ”Zeker! Het publiek zal worden meegesleurd in het enthousiasme van de spelers en de heerlijke muziek.” Jaimy Buck:”De musical bevat liefde, humor en passie. Het gaat niet om wie je bent of hoe je er uit ziet. Als je iets écht wilt bereiken moet je er voor gaan!” We gaan terug naar de jaren zestig en dit gecombineerd met een dosis swingende muziek is het voor het hele gezin leuk om heen te gaan.
Waarom moet iedereen deze musical gaan zien? Iedereen, want het is voor de hele familie. Jaimy Voerman:”Hairspray is een voorstelling voor jong en oud. Voor de kinderen is het vooral leuk omdat er zoveel leuke liedjes en dansen inzitten. En toch is het ook voor volwassenen mooi om te zien omdat het niet alleen maar fun is maar er ook een hele mooie verhaallijn in zit over discriminatie en liefde.”

Op 2, 3 en 4 februari kunt u de Musial Hairspray komen bekijken in de Rijswijkse Schouwburg. Kaarten zijn te koop op www.rijswijkseschouwburg.nl Kaarten zijn voor €17,50 of u kunt bellen naar 070 336 0336.


Foto: Digitaal Dagblad