Jongeren paspoort maakt Open Monumentendag Rijswijk extra leuk

mainImage
Jongeren paspoort maakt Open Monumentendag Rijswijk extra leuk

Op zaterdag 8 en zondag 9 september wordt weer de jaarlijkse Open Monumentendag (OMD) georganiseerd, met als thema “In Europa”. Dit jaar wordt de zaterdag voor jongeren uit Rijswijk extra leuk en spannend gemaakt met een Jongeren Monumentenpaspoort.

Speciaal voor de jeugd is een Jongeren Monumentenpaspoort gemaakt, waarmee je, net als in een ‘echt’ paspoort,  zoveel mogelijk stempels kan verzamelen. Dat kan door zaterdagmiddag 8 september de vijf monumenten, die in het paspoort staan, te bezoeken. Behalve dat het leuk en interessant is om eens rond te kijken in oude gebouwen, waar je niet vaak komt, krijg je er ook een stempel. Als je alle vijf stempels verzamelt kun je een leuke prijs ophalen bij het Museum Rijswijk in de Herenstraat. En bovendien krijg je dan een bon waarmee je tussen 13.00 uur en 15.00 uur op het plein bij het museum gratis een ijsje kunt halen!

De monumenten die in het Jongeren Monumentenpaspoort staan zijn de Oude Kerk in de Herenstraat, het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust, de Hofrustkapel aan de Schoolstraat, de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg en het Tollenshuis, ook bekend als Museum Rijswijk in de Herenstraat.

Je kunt een paspoort ophalen in alle vijf geopende monumenten. In het paspoort zit ook een kaartje zodat je weet hoe je moet lopen. Maar, als je je mobiel of tablet bij je hebt, kun je ook de app ‘Rondje Rijswijk’ downloaden. Daar staan niet alleen de vijf geopende monumenten in maar ook nog eens dertien andere monumenten met allerlei verhalen die je waarschijnlijk nog niet kent.

Doe je ook mee aan deze interessante speurtocht? Veel plezier!

Meer informatie vindt u op de website van de Historische Vereniging Rijswijk.


| Foto: Digitaal Dagblad