Rijswijks Dagblad | Filmhuis Rijswijk kent volle agenda voor maand mei

Filmhuis Rijswijk kent volle agenda voor maand mei

mainImage
Filmhuis Rijswijk kent volle agenda voor maand mei

Het Filmhuis Rijswijk sluit in mei het seizoen af met maar liefst zes spraakmakende films. Elke week is er op dinsdagmiddag een filmvoorstelling. De laatste zaterdagmiddag van de maand is er ook een film. Voorafgaand aan die film is er een lunchlezing.

Programma


‘Snowden’
Film die het ongelooflijke en persoonlijke verhaal van klokkenluider Edward Snowden onthult. De voormalige NSA medewerker lekt duizenden geclassificeerde documenten aan de pers. Daarmee wordt hij een van de meest gezochte personen ter wereld.
dinsdag 1 mei | 14.00 – 16.30 uur


‘Fences’
De jaren vijftig. Troy Maxson is een Afro-Amerikaanse vader die bij een schoonmaakbedrijf in Pittsburgh werkt. Ooit droomde hij om professioneel honkballer te worden. Toen de major league eindelijk zwarte spelers toeliet was hij te oud. Hij probeert een goede echtgenoot en vader te zijn. Zijn verloren droom vreet nog steeds aan hem. Hij neemt een besluit neemt dat zijn familie verscheurt.
dinsdag 8 mei | 14.00 – 16.30 uur

‘Hidden figures’
Hidden Figures is het ongelofelijke verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Zij waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.
dinsdag 15 mei | 14.00 – 16.30 uur

‘Strike a pose’
In 1990 worden zeven jonge dansers door Madonna gecast voor haar spraakmakende Blond Ambition Tour. Hun reis wordt vastgelegd in een van de meest succesvolle documentaires ooit: Truth or Dare. Al gauw groeien Madonna’s trotse dansers uit tot iconen van seksuele vrijheid. Wild, onbezonnen en amper twintig, laten ze de wereld zien wat het betekent om jezelf te durven zijn.
dinsdag 22 mei | 14.00 – 15.45 uur

‘Jackie’ | lunchlezing en film
De moord op John F. Kennedy schokte de hele wereld in 1963. ‘Jackie’ geeft een blik op enkele dagen uit het leven van Jackie Kennedy. Van de dag van de aanslag tot aan zijn begrafenis. Een periode waarin ze de liefde van haar leven verloor, maar die van het volk won.

Terwijl u geniet van uw lunch geeft een medewerker van de Filmkrant. Live een introductie bij de film die u deze middag gaat zien.
zaterdag 26 mei | lunchlezing | 13.00 – 13.45 uur | film 14.00 – 16.00 uur

‘Retour en Bourgogne’
Jean verliet tien jaar geleden zijn Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij de wijngaard van de familie gaande te houden.
Na de film sluiten we het filmseizoen af met een heerlijk glas wijn.
dinsdag 29 mei | 14.00 – 16.15 uur

Kaartverkoop via www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis en aan de balie in de bibliotheek.

 


Foto: Digitaal Dagblad