Rijswijks Dagblad | Beth & Flo combineren klassieke muziek met theater

Beth & Flo combineren klassieke muziek met theater

mainImage
Beth & Flo combineren klassieke muziek met theater

Het pianoduo Beth & Flo is geen gewoon tweetal. In plaatst van reguliere pianoconcerten verweven zij er een vleugje, of zoals zij dat zelf zeggen, vleugeltje theater in. Op zondagmiddag 27 mei om 15.00 uur kunt u dat met eigen ogen en oren waarnemen in de Bonifatiuskerk in Rijswijk.

In ‘Klassiek met een ‘vleugeltje’ theater’ laten pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst zien en horen veel affiniteit met theater te hebben. Sinds 2013 combineren zij die liefde voor theater met hun concerten. Daarmee was het duo Beth & Flo geboren; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en dat combineert met het gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. Op het programma staan werken van R. Naeff, C. Saint-Saëns, S. Rachmaninov en Smetana.

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma. Claudette en Elsbet hebben als duo al op verschillende podia mogen optreden. Zo speelden zij in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, Tivoli Vredenburg Utrecht, Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland. Ook gaven Beth & Flo in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio.

Het concert, onderdeel van de serie Muziek in de Bonifatius, begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

 


Foto: Digitaal Dagblad