De renovatie van het Park Hofrust is in volle gang. Dinsdag begon de tweede dag van de werkzaamheden. Hierbij waren ook projectleiders, een bestuurslid van bewonersinitiatief en medewerkers van de gemeente Rijswijk en provincie Zuid-Holland aanwezig.

De straat-asfalteerwerkzaamheden starten vanaf de zijde van de Laan van Hofrust en zullen eindigen bij de ingang aan het Generaal van Geenplein. Eind oktober verwacht men de asfalteerwerkzaamheden te hebben afgerond en medio december de werkzaamheden voor de klinkerverharding.

Voorjaar 2017
Tussen deze werkzaamheden door vinden ook werkzaamheden aan de groenvoorziening plaats. Dit betreft het deels verwijderen en verplanten van sommige struiken en gewassen. Medio december zal dan de ruggengraat van het ontwerp te zien zijn en ligt het park er voor de kerst netjes bij. In het vroege voorjaar van 2017 komen de speelvoorzieningen en het nieuwe groen in beeld.
De ingang aan het park aan de Laan Hofrust is voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Dit verkeer zal via het Generaal van Geenplein het park in kunnen rijden. Na circa 4 weken zal de ingang aan de Laan van Hofrust weer opengaan en wordt de inrit aan de Generaal van Geenplein afgesloten. Medio december is het park weer van beide zijden voor fietsers en voetgangers toegankelijk.

Op de foto boven staan van links naar rechts:
Margriet van der Werf, secretaris bewoners initiatief
Anja Thoben, redacteur social media.
Peter van Prosdij, budgethouder wegen kunst en groenparticipatie gemeente Rijswijk.
David Krijgsman werk opzichter.
Nadja van der Heuvel, beleidsmedewerkster cultuur en vrijetijd bij de provincie Zuid Holland.


Foto’s: Marc Wiek