In september 2017 is het 320 jaar geleden dat de Vrede van Rijswijk werd gesloten.

1. Op donderdag 28 september a.s. organiseert de Stichting Haagse Historie en Erfgoed een bijeenkomst in Museum Rijswijk, in verband met de uitgave van het nieuwe nummer van het blad Haagse Historie. In deze uitgave is een artikel opgenomen over de Vrede van Rijswijk, dat is geschreven door Arjan Kwakernaak, conservator van Museum Rijswijk.
Het programma van deze bijeenkomst is als volgt:
15.30 uur ontvangst
16.00 uur introductie door Bas Kromhout, hoofdredacteur van Haagse Historie
16.15 uur De Vrede van Rijswijk: toelichting door Arjan Kwakernaak, conservator van het Museum Rijswijk.

Aansluitend wordt u een drankje aangeboden door de Stichting Haagse Historie en Erfgoed en is er gelegenheid om de tentoonstelling over de Vrede van Rijswijk te bezoeken in de kelder van het museum.
Graag hoort de organisatie uiterlijk 25 september of u (en met hoeveel personen) van deze uitnodiging gebruikt wilt maken. Dit kan per e-mail naar [email protected] .

2. “Beleef de Vrede”: onder dit thema verzorgt het Concertkoor Rijswijk een bijzondere concertuitvoering rond de Vrede van Rijswijk op zondag 1 oktober in de Oude Kerk en in Museum Rijswijk, waarvoor u nu reeds kaarten kunt bestellen.
De HVR verzorgt voor de deelnemers aan deze uitvoering in Museum Rijswijk een tweetal lezingen over het Huis ter Nieuburch en de Vrede van Rijswijk en over het dagelijks leven aan het einde van de 17e eeuw in Rijswijk.
Een uitvoerige beschrijving van de inhoud van het concert en van het randprogramma alsmede informatie over de kaartverkoop treft u aan in de bijlage.