Een keur aan bekende artiesten, musici en koren geeft op zondag 27 november een bijzonder benefietconcert in de Rijswijkse Schouwburg. De opbrengst komt ten goede aan het jubilerende lnloophuis Haaglanden (IH), dé ontmoetingsplek voor wie geraakt is door kanker in deze regio.

“Het is of je hier in een warm bad komt.” Een mooier compliment kan je niet krijgen. Het is er zomaar een opmerking van een van de duizenden bezoekers die Inloophuis Haaglanden, dé ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten, de afgelopen tien jaar heeft mogen ontvangen.

Het zal je maar gebeuren dat je de diagnose kanker krijgt. De wereld van jou en je naasten stort in. In het ziekenhuis wordt alles gedaan om een herstel in gang te zetten. Maar voor de nazorg, de steun, die arm om de schouder is geen tijd.

“Het is of je hier in een warm bad komt”

Met die insteek begonnen Fred en Hilde Lindhout in 2006, mede uit eigen ervaring, voorzichtig met het opzetten van een inloophuis. Dit resulteerde in 2007 in een prachtige locatie aan de Haagse Mexicosingel op de grens van Rijswijk en De Haag waar nu jaarlijks zo’n drieduizend gasten uit heel de Haagse regio, inclusief Zoetermeer, worden verwelkomd. Coördinator Brigitte Buddingh: “De bezoekers komen langs voor een kopje koffie, praten met elkaar of met de gastvrouwen en -heren. Als ze er behoefte aan hebben kunnen ze ook in gesprek met een psycholoog. Daarnaast verzorgen we veel activiteiten zoals yoga, zingen, diverse workshops (schrijven, fotografie, dansexpressie, schilderen, boetseren, etc). Dan zijn er nog beautyavonden, modeshows en dergelijke. We hebben speciale bijeenkomsten voor kinderen en jong-volwassenen”.

Inloophuis Haaglanden is een professionele organisatie die voornamelijk bestaat uit, goed getrainde, vrijwilligers. Buddingh: “Het is een groot misverstand te denken dat het hier een en al narigheid is. Er wordt juist heel veel gelachen en het is dankbaar werk. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom”.

“Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom”

Om ook de komende tien jaar weer verder te kunnen, gaan tal van artiesten volledig belangeloos los tijdens een groots benefietspektakel op 27 november in de Rijswijkse Schouwburg. Zo kan er worden genoten van o.a. singer/songwriter Tim Akkerman, ‘flamingoband’ De Règâhs, en theaterkoor Dario Fo. Maar ook van blazersensemble Pedlef, de band Jazz or No, cabaretier Harry Glotzbach, het jubilerende IH-koor ‘Zingen voor je Leven’ met ensemble Familie Sasha en danstoppers van de Dutch Don’t Dance Division. De presentatie is in handen van cabaretier Sjaak Bral. Tijdens de voorstelling dragen twee winnaars van de gedichtenwedstrijd voor scholieren hun ‘troostgedichtje’ voor. Deze zijn uitgekozen door een jury onder voorzitterschap van de Rijswijkse dichteres Debby van den Bergh.

Deze niet te missen voorstelling begint om 14.00 in de Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, Rijswijk. Kaarten à €25,- (inclusief drankje en garderobe) zijn te bestellen via www. rijswijkseschouwburg.nl of 070- 3360336. Er is ook een loterij met zeer bijzondere prijzen onder leiding van de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen.