In de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein was zaterdagmiddag de opening van de jaarlijkse thematentoonstelling van de Rijswijkse Vereniging voor Beeldende Kunst Amateurspalet.

Het thema van dit jaar is Vergankelijkheid en Verval. De expositie wordt geopend door Wim Dammers, secretaris van de Historische Vereniging Rijswijk. “Als historische vereniging hebben we dagelijks met dit thema te maken” volgens Wim Dammers. “Verval is niet alleen maar een somber onderwerp. Uit verval komt ook weer nieuw leven voort. Na de herfst en de winter komt altijd weer de lente.“

Zo’n veertig leden van Amateurspalet deden mee met deze tentoonstelling die weer een grote verscheidenheid aan werk laat zien. Tijdens de expositie, in de aanwezigheid van wethouder Marloes Borsboom, waren er veel leden van Amateurspalet aanwezig en informeerden bezoekers over hun klassieke schilder- en keramiekvereniging waar zoveel leden in hun vrije tijd het vak beoefenden en nog steeds beoefenen.

Door een deskundige jury werd er ook bekendgemaakt dat de heer Van der Kaaij het mooiste schilderij had gemaakt met de titel ‘Verval’

De tentoonstelling is tot en met 30 december geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur. Dinsdag 5, dinsdag 12, zaterdag 16 en dinsdag 19 december is de expositieruimte vanaf 13.00 uur niet toegankelijk in verband met filmvoorstellingen. De bibliotheek is gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december.

In januari beginnen bij Amateurspalet de lessen weer. U kunt zich nog aanmelden. Meer informatie vindt u op: www.amateurspalet.nl.