Nog tot en met 4 december is het mogelijk een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling, die een ode brengt aan een van de grootste theaterpersoonlijkheden die Nederland heeft gekend en die bovendien inwoner van Rijswijk was.

De rode draad in de tentoonstelling is het leven van Buziau: het begin van zijn theatercarrière, zijn vele uiteenlopende creaties, de werkwijze van Buziau en de voorbereidingen die aan de totstandkoming van zijn rollen voorafgingen.

Revue
Daarnaast wordt stil gestaan bij de ontwikkeling van de revue in Nederland: de invloeden uit met name Frankrijk, de rol van Henri ter Hall en diens ‘Eerste Nederlandse Revuegezelschap’ waar Buziau zich in 1914 bij aansloot. Maar ook de verandering van smaak bij het publiek en de concurrentie van de ‘Bouwmeester Revue’ waar Buziau vanaf 1928 de grote publiekstrekker werd. Buziau stopte met zijn optredens in 1942 maar bleef onverminderd populair. Generaties artiesten zijn schatplichtig aan Buziau, onder wie Toon Hermans en later ook Mini & Maxi. De tentoonstelling is samengesteld uit de collectie van Museum Rijswijk, aangevuld met bruiklenen uit onder meer het Theater Instituut Nederland en uit particuliere collecties. Kostuums, foto’s, affiches en andere voorwerpen brengen de revues uit de jaren twintig en dertig weer tot leven.

Ter gelegenheid van het grote succes van de tentoonstelling organiseert Museum Rijswijk in samenwerking met Clownschool Buus en het Haags Theaterhuis op 27 november een symposium over de clown. Een keur aan sprekers belichten de rol en functie van de clown in onze huidige maatschappij.
Reserveren van kaarten (10,- incl. comsumptie): [email protected]

Duur symposium 14-16 uur