Het gepromoveerde Te Werve heeft op eigen veld de competitie tegen Aalsmeer met een 2-3 nederlaag geopend. De Rijswijkse voetballers kwamen op een voorsprong door spits Joel Paes na een prachtige solo van Kaz van Oostrom Soede.

Na een half uur spelen kwam een voorzet tegen de schouder van Geraldo Reijntjes. De leidsman besliste na hevige protesten tot een strafschop in Aalsmeers voordeel: 1-1. Het maakte het er binnen de lijnen niet gezelliger op toen de Te Werve spelers bleven klagen bij de scheidsrechter.

Na rust hetzelfde beeld. Te Werve viel aan en Aalsmeer gokte op de counter. Balverlies en een snel uitgevoerde tegenaanval leidde uiteindelijk in de 1-2 voor de gasten. Nadat een treffer was geannuleerd, tekende Aalsmeer de derde treffer aan: 1-3. Kaz van Oostrom benutte een strafschop, maar het was te weinig om aanspraak te maken op een punt. Annas el Hammouchi ontving hierna zijn tweede gele kaart en mocht het veld verlaten. De druiven waren zuur voor trainer Huib van Oostrom Soede. “De scheidsrechter floot warrig en dat leidde ertoe dat mijn spelers bleven praten tegen hem. Heel dom natuurlijk.”