Te Werve met ruime zege naar derde plaats

2 December 2018, 09:32 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De voetballers van Te Werve beleefden een uitstekende tiende speelronde in de Tweede klasse C. De Rijswijkse ploeg won zaterdag met 1-5 bij directe RCL. Bovendien zag het enkele concurrenten in de subtop verliezen waardoor de formatie van trainer Huib van Oostrom Soede nu zelfs derde staat in de poule.

Te Werve beleeft tot nu toe een teleurstellend seizoen in 2C. Het uitduel in Leiderdorp tegen RCL zorgde echter weer voor een grote glimlach op de Rijswijkse gezichten. In het eerste bedrijf was Te Werve simpelweg een maatje te groot voor de thuisploeg. Met name Izzy Blackshaw was ongrijpbaar voor de verdediging van RCL. Na een kwartier spelen schoot de aanvaller de 0-1 tegen de touwen, maar ook de 0-2 kwam na van zijn voet. De rust werd bereikt met een ruime en comfortabele 0-3 voorsprong na een treffer van Sahin Kalkanoglu die een voorzet van Blackshaw goed binnen schoot.

Kort na rust kwam RCL op 1-3 en vervolgens werden de Rijswijkers korte tijd vast gezet. Maar Te Werve schikte over meer kwaliteit, nam het heft weer in handen en vergrootte uiteindelijk ook de score. Izzy Blackshaw en Farid Overman bepaalden de eindstand uiteindelijk op 1-5.