Het Taalhuis Rijswijk is per direct op zoek naar taalhuisvrijwilligers. Lijkt het u leuk om in contact te komen met mensen van verschillende culturele achtergronden, en ze persoonlijk op weg te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is Taalhuisvrijwilliger in Rijswijk misschien iets voor u.

Taal is overal
Taal is overal om ons heen. Een brief van de gemeente, de ondertiteling op tv, een gebruiksaanwijzing. Of de website van de belastingdienst, een folder van de apotheek. Overal kom je de Nederlandse taal tegen.

In het Taalhuis kan iedereen terecht die de Nederlandse taal beter wil leren.

Informeren en doorverwijzen
Als Taalhuisvrijwilliger informeert u ‘taalvragers’ over het taalaanbod in de gemeente/regio. U verwijst hen actief door naar de juiste taalorganisatie. Daarnaast helpt u bij het lezen tijdens de leesclubs in het Taalhuis.

Gratis bibliotheeklidmaatschap
Als taalhuisvrijwilliger krijgt u een gratis bibliotheeklidmaatschap. U maakt onderdeel uit van de bibliotheekorganisatie wat samenwerking en gezelligheid met zich meebrengt. Het geeft een goed gevoel dat, mede dankzij u, meer mensen worden bereikt die de Nederlandse taal (beter) willen leren.

Meer informatie en aanmelden
Op www.bibliotheekaandevliet.nl/taalhuis staat alle informatie over het Taalhuis. Daar vindt u ook de uitgebreide omschrijving van deze vrijwilligersvacature.

U kunt ook direct contact opnemen met Yarda Oostendorp, medewerker Taalhuis, via 070-240 0 250 of [email protected].