Op maandag 27 maart heeft wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk samen met Elisa Dubbelman (manager Wonen) van Rijswijk Wonen, directeur Dick Boelen van Dura Vermeer en de toekomstige bewoners het officiële startsein gegeven voor de bouw van 24 sociale huurwoningen en 85 koopwoningen.

De in totaal 109 eengezinswoningen worden gerealiseerd door Dura Vermeer. Alle 85 koopwoningen zijn verkocht, en huurwoningen zijn bijna allemaal verhuurd. Voor de laatste woningen voert Rijswijk Wonen nog gesprekken over de toewijzing.
Voor wethouder Van der Meij is dit een bijzondere mijlpaal in RijswijkBuiten. “Als college van de gemeente Rijswijk zijn wij uitermate trots dat we in zo’n korte tijd na de ondertekening van de prestatieafspraken met de woningcorporaties nu al een feestelijke moment hebben voor de start bouw van de eerste 24 sociale huurwoningen. Daarnaast zien wij met de komst van deze 85 koopwoningen dat deelgebied Sion in RijswijkBuiten steeds meer af komt”.

Ook Elisa Dubbelman van Rijswjik Wonen is trots. ”De vraag naar sociale huurwoningen is heel groot. Alleen al voor dit project hebben we meer dan 1000 aanmeldingen ontvangen van huurders die graag in een nieuwbouwwoning willen wonen. Deze 24 woningen zijn zeker een mooie start voor Rijswijk Wonen in RijswijkBuiten”.

De heer Boelen, Dura Vermeer, vult hierbij aan: “Dura Vermeer is vanaf de start van RijswijkBuiten betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van veel mooie woningen. Dat we in fase 11 een mix van koop en huur mogen realiseren geeft aan dat RijswijkBuiten groeit. Uiteraard is ook Dura Vermeer trots dat ze hier deel van mag uitmaken!”

Alle 24 huurwoningen worden gerealiseerd als Nul-op-de-Meter-woningen. Maar ook binnen de koopwoningen worden in totaal 26 woningen als Nul-op-de-Meter gerealiseerd. De overige woningen hebben een EPC van 0,0 waardoor ook deze woningen maximaal duurzaam zijn.