Wordt Keye uit Rijswijk jongste debutant in Oranje?

mainImage
Wordt Keye uit Rijswijk jongste debutant in Oranje?

Rijswijker Keye van der Vuurst zit in de definitieve wedstrijdselectie van het nationale basketbalteam dat vanavond (donderdag) tegen Polen speelt. Twee spelers moesten nog afvallen uit de voorlopige selectie van bondscoach Toon van Helfteren, maar onze stadgenoot hield hij bij de groep. De kans dat Keye de jongste debutant ooit in Oranje wordt, is daarmee vergroot.

De Orange Lions spelen vanavond (donderdag 29 november) in Den Bosch een kwalificatiewedstrijd voor de FIBA World Cup 2019 tegen Polen. Wil Nederland kans behouden op kwalificatie zal het deze wedstrijd moeten winnen. Oranje staat momenteel vijfde in poule J en Polen derde, de beste drie plaatsen zich voor de World Cup.

In de wedstrijdselectie voor dit duel waren Boy van Vliet en Nathan Kuta de twee laatste afvallers. Rot voor hen maar dat betekent wel dat Keye van der Vuurst er nog bij zit. Mocht de voormalig speler van Lokomotief Rijswijk tegen Polen in het veld gebracht worden, dan zal hij precies een maand voor zijn 17e verjaardag de jongste debutant zijn die ooit in het Nederlands Team gespeeld heeft.


Foto: Digitaal Dagblad