Rijswijks Dagblad | Winst en verlies voor Rijswijksche Hockey Club

Winst en verlies voor Rijswijksche Hockey Club

mainImage
Winst en verlies voor Rijswijksche Hockey Club

Er was zondag bij de Rijswijksche H.C. ruimte voor een lach en een traan. De lach was afkomstig van het eerste vrouwenteam van de club. De koploper kende tegen Forescate een makkelijke middag; 5-1. Gehuild werd er daarna om de verrassende 0-3 nederlaag van de mannen tegen MHCZ.

Het herenteam van de Rijswijksche Hockey Club leed zondag een bijzonder teleurstellende nederlaag tegen de Mixed Hockeyclub Zoetermeer. Op eigen veld waren de Rijswijkse mannen niet in goede doen en moesten met 0-3 het onderspit delven tegen de lager geklasseerde tegenstander. Desondanks blijft het team op de vijfde plaats staan in de Eerste Klasse. Volgende week krijgt het vlaggenschip van de club visite van Hudito.

De dames van RHC hebben zondag wel goede zaken gedaan. De regioderby tegen Forescate uit Voorschoten werd met 5-1 gewonnen. Daarmee verstevigden de Rijswijkse hockeysters de koppositie in de Tweede Kasse A. Het duel van directe concurrent Dordrecht werd afgelast, waardoor het gat naar de runner-up nu zes punten is. Volgende week speelt RHC opnieuw thuis, dan krijgt het aan de Lange Kleiweg bezoek van de nummer voorlaatst, de dames van IJssel.


Foto: Digitaal Dagblad