Winst en remise voor hockey(st)ers RHC

mainImage
Winst en remise voor hockey(st)ers RHC

De tweede speelronde van de hockeycompetitie was voor de Rijswijksche Hockey Club een stuk succesvoller dan de eerste. Beide eerste teams pakten zondag de eerste punten in de Eerste Klasse B. De vrouwen versloegen het Dordtse DMHC met 2-0, de mannen speelden met 2-2 gelijk  tegen Roomburg.

Zondag stond de eerste ‘dubbel’ van het seizoen op het programma bij de hockeyclub aan de Lange Kleiweg. Beide eerste teams speelden thuis, waardoor de zondag werd afgesloten met een thé dansant. Maar voor het zover was moest er nog eerst even gehockeyd worden.

Om 12.45 uur waren eerst de vrouwen aan de beurt tegen DMHC uit Dordrecht. De Rijswijkse promovendus had nog wat goed te maken na het nipte 3-2 verlies vorige week bij Warande en die revanche kwam er. Na 70 minuten hockey stond er een 2-0 eindstand op het bord en daarmee had Dames 1 van RHC de eerste driepunter van het seizoen binnen.

Het was vervolgens aan de mannen om het goede voorbeeld van de vrouwen te volgen. Daarin slaagde Heren 1 echter maar half. Vorige week gingen de Rijswijkse mannen nog hard onderuit door met 4-1 van Berkel-Rodenrijs te verliezen, zondag pakte de mannen tegen Roomburg met 2-2 één punt. Geen winst, maar RHC is in ieder geval van de nul af.


Foto: Digitaal Dagblad