Vredenburch enige Rijswijkse winnaar in districtsbeker

mainImage
Vredenburch enige Rijswijkse winnaar in districtsbeker

Van de vier Rijswijkse voetbalclubs die meedoen aan de Districtsbeker van de KNVB heeft alleen Vredenburch zaterdag weten te winnen. Op het eigen veld waren de blauw-roden met 3-2  te sterk voor het zaterdag team van GSC ESDO. Tweedeklasser Te Werve speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij DHC. Semper Altius (2-5 tegen Roodenburg) en RVC Celeritas (4-2 bij Bodegraven) moesten de eerste nederlaag in de beker slikken.

Met 1 zege, 1 gelijkspel en 2 nederlagen scoorde Rijswijk niet goed in de tweede speelronde van de Districtsbeker. Vooral Semper Altius staat er nu slecht voor en moet uit een ander vaatje tappen om de volgende fase van het toernooi te bereiken. Met slechts 1 punt staat het laatste in de poule met KMD, Roodenburg en Lugdunum.

De andere teams staan er beter voor. Te Werve gaat samen met DHC met 4 punten aan kop in hun poule door het 1-1 onderlinge gelijkspel. Door de 3-2 zege van Vredenburch staan de Rijswijkers gedeeld tweede in poule 37 achter koploper DWO, komend weekeinde de volgende tegenstander van Vredenburch. RVC Celeritas won vorige week nog de openingswedstrijd maar moest zaterdag een 4-2 nederlaag incasseren bij Bodegraven. Net zoals Vredenburch staat ook RVC Celeritas gedeeld tweede dat volgende week de nog puntloze koploper FC Zoetermeer op bezoek krijgt.


| Foto: Digitaal Dagblad