Volleybalsters Inter Rijswijk outsider in Eerste Divisie?

mainImage
Volleybalsters Inter Rijswijk outsider in Eerste Divisie?

Na een sportief zeer succesvol seizoen 2017-2018 welke uitmondde in het kampioenschap in de Tweede Divisie, krijgt het eerste team van de volleybalsters van Inter Rijswijk behoorlijk vorm. Het nieuwe damesteam van coach Harold Vlijm blijft in de kern ongewijzigd en daarnaast komen twee oude bekenden terug naar de Marimbahal.

Inter Rijswijk is erin geslaagd de goede samenwerking voort te zetten met de dames van Beach Team Nederland. Ook dit jaar maken Wies van Solkema, Emma Piersma (beiden passer-lopers) en Katja Stam (diagonaal) deel uit van de selectie. Verder komen de passer-lopers Ellen Geraats en Kellin Nathaly terug naar Rijswijk na een Eerste divisie-avontuur bij Spaarnestad. De dames zijn vol ambitie en welwillend hun ervaringen te delen. We verwachten een ijzersterke sportieve concurrentie te hebben op de passer loper positie.

Een herkenbare ploeg, continuïteit en sportieve vechtlust zijn belangrijke kernwaardes voor Inter Rijswijk. Met spelverdeler Kirsten Smith en Nicole van Houwelingen (Diagonaal) binnen de gelederen wordt dit meer dan ingevuld. De dames spelen bij elkaar inmiddels 19 seizoenen in de blauw gele kleuren van de hoofdmacht.

De kern van de ploeg blijft behouden. Lisanne Smits (SV) is nu twee jaar bij de ploeg en is inmiddels bijna niet meer weg te denken. Ook Jill van Ree (Mid) plakt er een vierde seizoen aan vast. Talent Lavinia Maiorano (Mid) heeft een bijzonder mooie ontwikkeling doorgemaakt en vult samen met Jill de midden positie in. Naar een derde midden speelster wordt nog gezocht. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich richten aan Harold Vlijm.

Fuerra Everaert speelde afgelopen seizoen als spelverdeler bij VC Utrecht en vervangt Eda Dundar. Deze allrounder met haar attractieve speelstijl zal als libero de volgende stap zetten in haar volleybalcarrière.

Na een succesvol seizoen nemen we afscheid van Suzanne van Heyningen (Kalinko) , Ellen Wiering,(maatschappelijke carrière), Anouk Schouten (reizen) en Eda Dundar (staat open voor een nieuwe uitdaging). Wij danken het viertal voor hun sportieve bijdrage, energie en de gezelligheid!

Hiermee is op één positie na de spelersgroep compleet. Naast trainer Ward Boehlee en trainer/coach Harold Vlijm wordt de staf nog verder aangevuld. We zijn in gesprek om een serieuze kwaliteitsimpuls te geven aan de staf op medisch en technisch vlak. Binnenkort verwachten we nog twee extra namen bekend te kunnen maken.

Inter Rijswijk heeft er vertrouwen in met bovenstaande formatie een serieuze outsider te kunnen zijn in de Eerste divisie.

Foto: Tino van Dam


Foto: Digitaal Dagblad