Voetbaloverzicht vierdeklassers uit Rijswijk; driemaal verlies

mainImage
Voetbaloverzicht vierdeklassers uit Rijswijk; driemaal verlies

Speelronde 5 in de vierde klasse van het zaterdag amateurvoetbal was vanuit Rijswijks perspectief er één om snel te vergeten. Nadat RVC Celeritas donderdag al met 3-2 had verloren van GDA, gingen zaterdag ook Vredenburch en Semper Altius onderuit. Doordat ook tweedeklasser Te Werve een nederlaag leed, kan er gesproken worden van een zwarte dag voor het Rijswijks voetbal.

Donderdagavond speelde RVC Celeritas de vooruitgeschoven uitwedstrijd bij GDA. De Rijswijkers leken op weg naar winst van de wedstrijd in poule D. Muco Zambib zette de ploeg van coach Dennis Young tweemaal op voorsprong, maar in de slotfase ging het toch mis. Drie minuten voor tijd kwamen de Hagenaars uit een penalty langszij en wisten vervolgens ook nog de winnende 3-2 binnen te prikken.

Vierde klasse C

Vredenburch had zaterdag de lastige uitwedstrijd bij de nog ongeslagen koploper SEV. De Rijswijkers wilden zich in Leidschendam revancheren voor de zure en onnodige nederlaag van vorige week tegen KSD Marine en met een driepunter aanhaken bij de top van de poule. Het was echter de thuisploeg die er met de winst vandoor ging; 1-0. Hierdoor is Vredenburch met 6 uit 4 afgezakt naar de middenmoot van de Vierde klasse C. Semper Altius heeft ook 6 punten maar speelde al een wedstrijd meer. Zaterdag ging de ploeg van coach Peter Spruijt met 4-1 ten onder bij TOGB.


Foto: Digitaal Dagblad