Voetballers Te Werve wijken uit voor bekerduel met Ajax

mainImage
Voetballers Te Werve wijken uit voor bekerduel met Ajax

De voetbalbekerwedstrijd tussen Hvv Te Werve en Ajax zal op woensdag 26 september (aanvang 20.45) gespeeld gaan worden op sportpark Duinwetering in Noordwijk. Het bestuur van Te Werve heeft met name met het oog op veiligheid en de infrastructuur van de sportparken in Rijswijk besloten om uit te wijken naar de accommodatie van VV Noordwijk.

De afgelopen periode zijn er meerdere scenario’s onderzocht. Voor Te Werve was de insteek om het duel op het complex aan het Julialaantje in Rijswijk af te werken, maar al snel bleek dat dit om veiligheidsredenen geen haalbare kaart was. Vervolgens is er serieus gekeken naar een alternatieve locatie in de gemeente Rijswijk, maar ook hier zaten op meerdere vlakken flink wat haken en ogen aan, onder meer ten aanzien van veiligheid en infrastructuur.

Er zijn meerdere gesprekken gevoerd met belanghebbende partijen, zoals de KNVB, Ajax, de politie en de gemeente Rijswijk. Er zijn adviezen ingewonnen en er zijn door veiligheidscoördinatoren bezoeken gebracht aan de verschillende accommodaties in Rijswijk.

Alles is in de voorbije dagen op een rij gezet en tegen elkaar afgewogen en het bestuur heeft besloten om vv Noordwijk te vragen om deze bijzondere bekerwedstrijd voor Te Werve te organiseren. Het bestuur van VV Noordwijk neemt deze uitdaging graag aan en heeft een ruime ervaring in het organiseren van dit soort wedstrijden.

De club wil benadrukken dat de burgemeester van Rijswijk geen negatief advies heeft gegeven. Ivo van Dijk (voorzitter): “De gemeente Rijswijk, en ook de politie, heeft in alles met ons meegedacht en zich zeer constructief opgesteld. We hebben een open lijn gehad de afgelopen week en in goede harmonie meerdere gesprekken met elkaar gevoerd.”

Voor Te Werve was het een moeilijke beslissing om uiteindelijk de wedstrijd niet in Rijswijk te spelen. Van Dijk: ”Wij wilden héél graag deze wedstrijd op het eigen sportpark spelen, maar toen bleek dat dit niet mogelijk was hebben we serieus gekeken naar een alternatieve locatie in Rijswijk. Het is geweldig voor de club en Rijswijk om zo’n wedstrijd te kunnen spelen in de eigen gemeente. Het is dan ook jammer dat dit niet mogelijk is gebleken. Als we alles tegen elkaar afwegen denken wij dat dit de beste oplossing is voor alle belanghebbenden.” De club wil de gemeente, politie, en ook Ajax bedanken voor de constructieve opstelling in deze zaak. Daarnaast gaat er dank uit naar vv Scheveningen en meerdere voorzitters van clubs in de bollenstreek die het bestuur van Te Werve van goede adviezen hebben voorzien. Tot slot is de club natuurlijk zeer verheugd dat VV Noordwijk deze wedstrijd wil huisvesten en organiseren.

De voorbereiding op het duel is inmiddels in volle gang en samen met VV Noordwijk zal hier de komende periode hard aan gewerkt worden om er een mooi voetbalfeest van te maken, waarbij supporters van beide clubs aanwezig kunnen zijn. Meer informatie over de kaartverkoop zal binnenkort via de verschillende (media-)kanalen van de clubs bekend worden gemaakt.


| Foto: Digitaal Dagblad