Top-softbal is terug in Rijswijk na titels Red Lions

mainImage
Top-softbal is terug in Rijswijk na titels Red Lions

Het was een bijzonder gedenkwaardig weekend voor de Rijswijkse softbalclub Red Lions. Op vrijdag werd het eerste herensoftbalteam, met nog twee wedstrijden te gaan, kampioen in de tweede klasse. De dames deden daar afgelopen zondag nog een schepje bovenop en bereikten, na winst tegen BAGophers in Maassluis, de Silver League.

Rijswijk is weer een topsportteam rijker. Door de promotie van de Red Lions vrouwen laat dit team de wedstrijdsport achter zich en komen volgend jaar uit in de op één na hoogste topsportklasse van het Nederlandse damessoftbal. Een bijzonder knappe prestatie van de Rijswijkse dames.

Vrouwen
Red Lions D1 was zondag misschien iets meer gespannen dan ze wilden toegeven. De vrouwen wisten zich echter gesteund door een groot, vooral Red Lions-publiek dat massaal op de been was gekomen om de meiden naar de overwinning te schreeuwen. De Rijswijkse ploeg begon aarzelend en keken even tegen een 1-0 achterstand aan. Toen kregen de ’rode leeuwen’ meer vat op de ballen van de pitcher van BAGophers en druppelden de punten binnen. Na 7 innings was de 2-6 eindstand en was het kampioenschap voor de dames van Red Lions binnen. De directeur van de KNBSB kwam de dames persoonlijk een medaille omhangen en de bijbehorende beker overhandigen. Na vuurwerk, taart, kampioenssjerpen en bloemen moest er nog een tweede wedstrijd worden gespeeld. Ook die werd door Red Lions gewonnen: 6-11.

Heren
Ook de softbalmannen van Red Lions werden dit weekend kampioen. Het eerste team versloeg vrijdagavond in Rotterdam het thuisspelende Neptunus met 4-17. Daarmee was het kampioenschap, twee wedstrijden voor het eind van de competitie, een feit. De heren spelen daardoor volgend jaar in de eerste, en hoogste, klasse van de wedstrijdsport van het herensoftbal. Aangezien er bij de mannen geen topsportklasse meer is, speelt Red Lions Heren 1 volgend seizoen dus op het hoogste herensoftbalniveau in Nederland.


Foto: Digitaal Dagblad