Te Werve tevreden na 0-7 verlies tegen Ajax

mainImage
Te Werve tevreden na 0-7 verlies tegen Ajax

De voetballers van Te Werve hadden zich vooraf geen illusie gemaakt om een ronde verder te komen in de landelijke KNVB-beker. Ajax was op het veld van Noordwijk de tegenstander en de Amsterdammers, die voor het grootste deel met de selectie van Jong Ajax aantraden, wisten de tweede ronde te bereiken door een 0-7 winst op de Rijswijkers. De Amsterdamse treffers kwamen op naam van Labyad (2 maal), Dolberg, Schuurs, Van de Beek, Ekkelenkamp en Gravenberch.

Na een felle eerste minuten van de zijde van het elftal van trainer Huib van Oostrom Soede moesten de Rijswijkers gas terug nemen en was het zaak om niet meer dan tien treffers tegen te krijgen. De toeschouwers, zo’n zeshonderd Rijswijkers -waaronder het voltallige Rijswijkse college-  voor een groot deel vervoerd in negen touringcars, zagen een Te Werve dat voor elke meter vocht en een spits Jael Paas die tweemaal dicht bij een treffer was.

Trainer Huib van Oostrom Soede had de televisie toestemming gegeven om voor het duel opnamen te maken in de kleedkamer en deed op uiterste behendige wijze aan promotie voor zijn club Te Werve. De ballenjongens waren van sportparkgenoot Vredenburch. Zij hadden de avond van hun leven. Net als de spelers die voor het duel al op jacht waren naar Ajax shirts. Zo lukte het Zakaria Faloun om een afspraak te maken met  naamgenoot Zakaria Labyad om na de bekerwedstrijd van textiel te ruilen.

Van Oostrom Soede complimenteerde, onder het toeziend oog ook van Ajax-directeur en oud Noordwijk speler en keeper Edwin van de Sar, zijn spelers met de inzet en de uitslag. Ook Ajax-trainer Erik ten Hag deed een duit in het zakje. “Enthousiaste vent die Te Werve trainer en de tegenstanders gingen er fel maar wel fair in. Een mooie avond in Noordwijk die we zonder kleerscheuren zijn doorgekomen.”

Foto: Marc Weterings


| Foto: Digitaal Dagblad