Te Werve en Vredenburch naar tweede ronde Districtsbeker

mainImage
Te Werve en Vredenburch naar tweede ronde Districtsbeker

De voetballers van Te Werve en Vredenburch wonnen dit weekeinde de derde poulewedstrijd van de KNVB Districtsbeker en plaatsten zich voor de tweede ronde. Dit lukte de andere twee Rijswijkse verenigingen niet. RVC Celeritas won zaterdag wel van FC Zoetermeer, maar miste de koppositie in de poule op basis van doelsaldo. Semper Altius werd kansloos uitgeschakeld.

Te Werve kon plaatsing voor tweede ronde van de Districtsbeker nauwelijks ontgaan. De eerste- en tweedeklassers waren ingedeeld in Groep 1, waar de nummers één en twee van de poules doorgingen naar de volgende ronde. De groenwitten wonnen zaterdag de laatste poulewedstrijd met 5-2 van Concordia, waardoor Te Werve met 7 punten zeker is van een plek bij de eerste twee.

Vredenburch

De opdracht voor Vredenburch was een stuk lastiger. De blauwroden waren in gedeeld in een poule in Groep 2 en daarin plaatsen alleen de poulewinnaars zich voor de tweede ronde. Vredenburch ging zaterdag op bezoek bij de koploper DWO en wist dat het in Zoetermeer moest winnen. Daar zag het in eerste helft niet naar uit, want deze werd afgesloten met een 1-0 achterstand. Na rust kwamen de Rijswijkers als herboren uit de kleedkamer. Richard van Trier tekende de gelijkmaker aan en Joey van Zwan bezorgde de gasten zelfs een 1-2 voorsprong. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch op 2-2, maar Davy Lucassen schoot Vredenburch in de slotfase naar de 2-3 zege en dus plaatsing voor de tweede ronde van de Districtsbeker.

Uitgeschakeld

RVC Celeritas had nog een minieme kans op de eerste plaats in de poule, maar dan moest het zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Zoetermeer met drie doelpunten verschil winnen. Op Sportpark Prinses Irene boekten de thuisploeg een knappe 2-1 overwinning, maar kwamen dus net te kort voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Dat was ook het geval voor Semper Altius dat in Den Haag met 2-0 verloor van KMD. De Hagenaars wisten zich als nummer één te plaatsen voor de volgende ronde, de Rijswijkers werden vierde in de poule met slechts 1 punt.

In de tweede ronde en zijn er geen categorieën/groepen meer en stromen ook de Hoofdklasse teams in.


| Foto: Digitaal Dagblad