Rijswijks Dagblad | ‘Rijswijkse’ Dille toch voor PVV in gemeenteraad Den Haag

‘Rijswijkse’ Dille toch voor PVV in gemeenteraad Den Haag

mainImage
‘Rijswijkse’ Dille toch voor PVV in gemeenteraad Den Haag

Is Willie Dille nou een Rijswijkse of een Haagse? Hoe dan ook, de nummer twee van de PVV mag gewoon zitting nemen in de gemeenteraad van Den Haag. Dit ondanks het feit dat er twijfel is over haar woonadres. De politica heeft in beide gemeenten een huis, maar velen denken dat Rijswijk ook haar feitelijke woonplaats is.

Vorige maand rees er twijfel over de woonplaats van Dille. Gemeenteraadsleden zijn namelijk verplicht te wonen in de stad die zij vertegenwoordigen. Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag onderzocht de zaak, maar daar kwam geen duidelijke antwoord uit. Er viel “niet met zekerheid uit te sluiten noch te bevestigen is dat mevrouw Dille (mogelijk) een langere periode niet in Den Haag woonachtig is geweest”, was de conclusie.

Na de afgelopen verkiezingen was trouwens lange tijd onzeker of Dille überhaupt wel in aanmerking kwam voor de tweede zetel van de PVV. Henk Bres was namelijk met voorkeurstemmen verkozen, maar zag na overleg met de partij toch af van de zetel. Hierdoor komt Dille als nummer twee op de kieslijst, toch namens de PVV in de raad.


Foto: Digitaal Dagblad