Refleks kansloos bij voormalig topploeg KVS

mainImage
Refleks kansloos bij voormalig topploeg KVS

De Rijswijkse korfballers van Refleks hebben zaterdag ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse van het veldkorfbal verloren. KVS/Maritiem was in Scheveningen met 19-9 simpelweg een maatje te groot.

KVS is een grootmacht in de eerste klasse van het veldkorfbal. Enkele jaren geleden speelde die ploeg nog op het hoogste niveau in de ereklasse en in de zaal in de Korfbal League. Die tijden zijn voorbij en dit seizoen in de eerste klasse moeten de Scheveningers de weg omhoog weer vinden onder meer ten koste van Refleks.

De Rijswijkse gasten waren echter niet onder de indruk van KVS en namen zaterdagmiddag in het Cas van Dijkpark in het begin van de wedstrijd brutaal de leiding; 2-4. De ‘Vissen’ zoals de bijnaam van KVS luidt, schakelden toen een tandje bij en bleken over vele schijven doeltreffend. Dit was te veel voor de ploeg van Leon Posthumus en bij rust keek Refleks tegen een 11-7 achterstand aan. In de tweede helft stoomden de gastheren en -dames door naar 15-7 en toen was het verzet definitief gebroken. Uiteindelijk werd het 19-9 en was de tweede nederlaag van het seizoen voor de Rijswijkse formatie een feit.

Volgend weekeinde staat voor Refleks op Sportpark Prinses Irene het thuisduel tegen Sparta Nijkerk op het programma.


Foto: Digitaal Dagblad