Padeldames verrassen op WK met 9e plek

mainImage
Padeldames verrassen op WK met 9e plek

De Nederlandse padelvrouwen hebben op het WK in Paraguay een verrassende negende plaats veroverd. Daarmee heeft het team, met onder meer de voor La Playa uitkomende Marcella Koek en  Sabine Schuttelaar, zich direct gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2020. De Nederlandse mannen eindigen in Zuid-Amerika op de 15e plaats.

De verwachtingen van de Oranje mannen waren dit weekeinde hooggespannen. Het lukte onze landgenoten, met Marcel Bogaard en Wouter van de Ridder van het Rijswijkse La Playa, echter niet om te stunten. In de poulefase werd met 0-3 verloren van grootmachten Chili en Brazilië en ook Duitsland bleek iets te sterk (1-2). In de strijd om de plaatsen 9 t/m 16 waren ook Italië (0-3). en Groot Brittannië (1-2) te sterk, maar van Australië werd ruim met 3-0 gewonnen.

WK Ticket

De vrouwen sloten het WK in Asuncion af met een geweldig resultaat. De negende plaats levert de Oranjehemden een WK ticket voor 2020 op. Marcella Koek en  Sabine Schuttelaar van La Playa kwamen in de poulefase net iets te kort voor een plek bij de beste twee. Latere wereldkampioen Spanje en Frankrijk waren met 0-3 te sterk voor onze landgenoten. Van Uruguay werd met 2-1 gewonnen waardoor Nederland derde in de poule werd. Vervolgens werden Finland (3-0) en Zweden (2-1) verslagen. In de wedstrijd om plek 9-10 won Oranje met 3-0 van Uruguay.

 


Foto: Digitaal Dagblad