Rijswijks Dagblad | Oranje met Rijswijkers naar WK Padel in Paraguay

Oranje met Rijswijkers naar WK Padel in Paraguay

mainImage
Oranje met Rijswijkers naar WK Padel in Paraguay

Het Nederlands heren padelteam met enkele Rijswijkse spelers heeft zich afgelopen weekeinde geplaatst voor het WK dat van 29 oktober tot 4 november in Paraguay wordt gehouden. In België won Oranje de eerste wedstrijd van het tweede kwalificatietoernooi van Finland en was zondag in het beslissende duel Polen nipt de baas. Begin juli liepen Marcel Bogaart en Uriël Maarsen uit Rijswijk plaatsing in de eerste kwalificatieronde nog mis.

Na de afzegging van team USA begon Nederland dit weekend als favoriet aan het tweede kwalificatietoernooi. Oranje moest echter hard knokken voor het WK ticket. Zaterdag ontdeed het zich nog wel makkelijk van Finland (3-0), maar de wedstrijd van zondag tegen Polen was bijzonder spannend. Vorig jaar op het EK in Portugal waren onze landgenoten nog met 3-0 te sterk voor Polen, maar in België kwam Oranje verrassend op achterstand. Onze stadgenoot Marcel Bogaart en de eveneens bij La Playa (Rijswijk) spelende Wouter van de Ridder moesten met tweemaal 2-6 hun meerdere erkennen in hun Poolse tegenstanders. In het tweede duel kwam het duo Bruijsten/Meijer met 0-5 achter in de beslissende tiebreak van de derde set. Uitschakeling lag dus op de loer, maar na een knappe comeback wonnen de Nederlanders toch nog met 7-5.

In de beslissende derde wedstrijd moest Uriël Maarsen uit Rijswijk samen met Berend Boers voor WK kwalificatie zorgen. Daarin slaagden zij met vlag en wimpel. Door de 7-5, 6-3 zege is Nederland eind oktober voor de tweede maal in de historie present op het WK. Ook het Nederlands vrouwenteam wist zich  te kwalificeren voor het wereldkampioenschap dat van 29 oktober tot 4 november in het Zuid-Amerikaanse Paraguay wordt gehouden.


Foto: Digitaal Dagblad