Nipte thuiszege RPC ABA na bloedstollende slotpartijen

mainImage
Nipte thuiszege RPC ABA na bloedstollende slotpartijen

De eerste thuiswedstrijd van RPC ABA in de Topdivisie van het pétanque is een spannende aangelegenheid geworden. De Rijswijkse ploeg boekte na een spannend gevecht met ’t Lover een 5-3 zwaarbevochten overwinning.

Een wedstrijd in de Nationale Pétanque Competitie bestaat uit totaal 8 partijen. Een partij wordt gewonnen door de ploeg die als eerste 13 punten haalt. Zaterdag slaagde RPC ABA er in vijf van de acht wedstrijden in de 13 punten te behalen en daarmee een 5-3 winst te boeken.

De twee ploegen waren op de banen aan het Lupinepad flink aan elkaar gewaagd. Met nog twee partijen te spelen was de stand 3-3 en het kon dus nog alle kanten op. In de twee slotwedstrijden begonnen de Rijswijkers matig en keken beide RPC ABA teams snel tegen een flinke achterstand aan. Langzaamaan verbeterde het Rijswijkse spel en keerden de kansen. De eerste van de twee resterende partijen werd op de valreep met 13-12 gewonnen, waardoor het 4-3 was voor de thuisploeg.

Zou het 4-4 worden of toch een 5-3 overwinning? Bij een 9-12 achterstand in de allerlaatste partij maakte captain Kees Koogje geen fout en scoorde de laatste 3 punten om op 13 te eindigen. Na twee bloedstollende partijen was de 5-3 overwinning een feit.

RPC ABA bewees daarmee, na vorige week ook al knap gelijk te hebben gespeeld tegen titelkandidaat ’t Dupke, serieus mee te doen in de Topdivisie.


| Foto: Digitaal Dagblad