Moeizame zege Lokomotief Rijswijk op nieuwkomer

mainImage
Moeizame zege Lokomotief Rijswijk op nieuwkomer

De basketballers van Lokomotief Rijswijk zijn dit prille seizoen nog altijd ongeslagen in de Promotiedivisie. Zaterdag won de regerend kampioen ook de derde competitiewedstrijd al kwam de 88-76 zege op nieuwkomer Dreamfield Dolphins moeizaam tot stand.

Na eenvoudige overwinningen op Punch en BV Groningen had Lokomotief het zaterdag in de eigen Van Zweedenhal beduidend moeilijker met Dreamfield Dolphins. De gasten uit Wijchen kenden een bliksemstart en stonden in no-time 0-7 en 3-13 voor. Voor het eind van het eerste kwart kwamen de Rijswijkers beter in het spel en verkleinden het gat tot 18-22. Ook in het tweede kwart had de ploeg van coach Pieter Mourik weinig vat op de Dolphins. De rust werd dan ook bereikt bij een 45-47 achterstand.

Loko kwam daarna sterk uit de kleedkamer, mede door acht punten van Laurens Yperlaan (53-47). Ook verdedigend hadden de Rijswijkers hun zaakjes goed op orde. Toch werd de genadeklap nog niet uitgedeeld waardoor het lang spannend bleef. In het fysieke en slordige laatste bedrijf bleef Lokomotief koel en wist de wedstrijd uit te spelen met uiteindelijke toch nog een duidelijke eindstand van 88-76.

Bij Loko waren er vier spelers die in de dubbele cijfers kwamen: Lennart Overdevest (19 punten), Rens Butter (18), Lars Jansen (17) en Laurens Yperlaan (14).

Vrouwen
Het eerste damesteam van Lokomotief is de competitie beduidend slechter begonnen. Werd vorig seizoen nog de titel gepakt in de Promotiedivisie, afgelopen vrijdag verloren de Rijswijkse basketbalsters de derde competitiewedstrijd op rij. Door de 65-51 nederlaag tegen Solar Systemen-Grasshoppers van vrijdag staan de regerend kampioenen uit Rijswijk nog steeds puntloos onderaan.


| Foto: Digitaal Dagblad