Marinka uit Rijswijk onder de indruk van held Maarten van der Weijden

mainImage
Marinka uit Rijswijk onder de indruk van held Maarten van der Weijden

Heel Nederland was de afgelopen dagen in de ban van Maarten van der Weijden die dit weekeinde de Elfstedentocht zwemmend probeerde af te werken. Zo ook de Rijswijkse Marinka Koornneef. Zij was er bij toen haar held zondagavond in Harlingen zelfs nog een kort rondje zwom voor het in grote getale opgekomen publiek. “Zeer bijzonder en indrukwekkend.”

De voormalig Olympisch kampioen begon zaterdagochtend vroeg aan een onmogelijke opdracht; het zwemmen van de Elfstedentocht in slechts enkele dagen. Doel daarvan is zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) in de strijd tegen kanker. De lange afstandszwemmer heeft deze ziekte zelf ook overwonnen.

“We zijn vanaf ons vakantie adres in Drenthe speciaal voor Maarten naar Friesland gereden”, vertelt Marinka Koornneef tegen het Rijswijks Dagblad. “Hij is een held, een inspirator! Hij laat zien hoe je met tegenslagen om kan gaan. Een groot voorbeeld!”

In Harlingen was de Rijswijkse getuige van een fraai schouwspel. “Hij kwam 17.47 uur de brug onderdoor”, vertelt Marinka. “Ook Claudia de Breij was speciaal voor Maarten gekomen. Toen zij hoorde van z’n zware strijd in de nacht en dat juist zij een grote steun en inspiratie was en is van Maarten, is ze in de auto gestapt om hem te steunen.”

Het moment van aankomen staat de Rijswijkse nog helder voor de geest. “Maarten kwam onder grote begeleiding aan en zwom nog een rondje om naar iedereen te zwaaien. Na het stempelen van z’n stempelkaart nam hij de cheque van Harlingen aan en zwom toen weer verder. Zeer bijzonder en indrukwekkend!”

Er kan nog gedoneerd worden via www.11stedenzwemtocht.nl.

Inmiddels heeft Maarten van der Weijden zijn Elfstedentocht moeten staken, zie het artikel: https://rijswijksdagblad.nl/zieke-maarten-van-der-weijden-staakt-elfstedentocht/

Foto: Marinka Koornneef 


| Foto: Digitaal Dagblad