Heren Lokomotief Rijswijk aan kop, dames onderop

mainImage
Heren Lokomotief Rijswijk aan kop, dames onderop

Beide eerste teams van Lokomotief werden vorig seizoen kampioen in de Promotiedivisie. Zo goed als het in het nieuwe seizoen met de mannen van Loko gaat, zo slecht presteren de Rijswijkse basketbalsters in de eerste competitiewedstrijden. Heren 1 won zaterdag met 59-88 van hekkensluiter HarlemLakers. Dames 1 ging nipt met 75-77 onderuit tegen Almonte.

Het nog ongeslagen herenteam van Lokomotief had zaterdag in Amsterdam geen enkele moeite met het nog puntloze HarlemLakers. Zonder Jan Driessen en Lars van der Lely, maar met de van een blessure teruggekeerde Luke Essenstam begon de Rijswijkse ploeg nog slordig, maar in het tweede kwart nam Loko toch een voorsprong; 26-34. Na rust namen Lars Janssen en Rens Butter de Rijswijkse gasten aan de hand en bezorgde de koploper uiteindelijk een eenvoudige 59-88 zege. Topscorers aan Loko zijde waren Rens Butter (20), Lars Jansen (19) en Luke Essenstam (14).

Bij de vrouwen van Lokomotief wil het dit seizoen nog niet lukken. Vrijdagavond gingen de Rijswijkse basketbalsters al voor de vierde keer op rij onderuit. In de Van Zweedenhal werd het 75-77 voor Almonte uit Eindhoven, dat tot vrijdag ook nog zonder punten was. Hopelijk volgt de ommekeer snel en weten de roodwitte dames ook snel het zoet van een overwinning te proeven.


| Foto: Digitaal Dagblad