Heren Inter Rijswijk blijven koploper, eerste zege voor dames

mainImage
Heren Inter Rijswijk blijven koploper, eerste zege voor dames

De volleybalheren van Inter Rijswijk hebben ook de derde wedstrijd in de Topdivisie gewonnen. In Assen versloegen de mannen van Willy Steenbakkers thuisploeg Sudosa-Desto met 0-3. Het eerste damesteam van Inter boekte zaterdag de eerste zege van het seizoen door met 1-3 te winnen bij Stravoc.

De vrouwen van Inter stonden voor dit weekeinde nog helemaal onderaan in de Eerste divisie B met 1 punt. Door de 1-3 zege zaterdag in het Limburgse Stramproy op Stravoc deden de Rijswijkse volleybalsters afstand van de rode lantaarn. Inter begon zaterdag nog erg slecht. De eerste set ging met maar liefst 25-13 naar de Limburgse tegenstander. Daarna begon de Rijswijkse machine te draaien en na de 22-25 setwinst was Inter niet meer te stuiten. De volgende sets waren met 20-25 en 15-25 een prooi voor de Marimbahalbewoonsters en daarmee was de eerste overwinning in de Eerste divisie B een feit.

Heren
De mannen van Inter hadden het zaterdag in Assen een set lang lastig met Sudosa-Desto. Toen die eenmaal met 22-25 was binnengesleept, was het Drentse verzet gebroken en won de formatie van Steenbakkers de volgende bedrijven met 17-25 en 18-25; 0-3. Inter gaat nu met de maximale 9 punten aan kop in de Topdivisie. Webton Hengelo was voor de derde speelronde ook nog zonder puntverlies, maar verloor met 3-2 van Kenders Bouw-DIO/Bedum. Inter staat daardoor fier en solo aan kop op het tweede volleybalniveau van Nederland.

Foto: Facebook Inter Rijswijk Dames 1


| Foto: Digitaal Dagblad