Rijswijks Dagblad | G-team van Vredenburch dringend op zoek naar vers bloed

G-team van Vredenburch dringend op zoek naar vers bloed

mainImage
G-team van Vredenburch dringend op zoek naar vers bloed

In de najaarscompetitie nog met overmacht kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoogste G-klasse. Enkele maanden later nederlaag op nederlaag, vaak met grote cijfers. Ineens heb je twaalf, dertien spelers, een klein half jaartje later zijn er nog maar vijf of zes. Het contrast bij het G-team van Vredenburch is groot. Of anders gesteld: de crisis is diep. De kans is groot dat Vredenburch het volgend seizoen zonder een G-team zal moeten doen, als er niet snel nieuwe aanwas bij komt. Het liefst vijf, zes nieuwe spelers (plus doelverdediger), zodat we met een nieuw team toch ook volgend jaar weer competitie kunnen spelen.

Jubileumjaar
Dit jaar viert het G-team zijn tiende verjaardag. Om in een jubileumjaar het stokje erbij neer te moeten gooien en de voetbalschoenen aan de wilgen te moeten hangen is extra zuur. Daarom doen we nog een uiterste poging om het team met vers bloed nieuw leven in te blazen. We gooien niet meteen de handdoek in de ring.

In het seizoen 2008/2009 is Vredenburch gestart met het G-voetbal, voetbal voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke, lichamelijke en/of sociale beperking. Een jeugdteam bleek al snel niet levensvatbaar, maar het volwassenenteam, met mannen (en soms ook een vrouw) in de leeftijd van 16 tot 50 jaar, heeft het tien jaar lang kunnen bolwerken, vaak met vallen en opstaan, en met de nodige improvisatie.Vertrek
Dat jubileum zou eigenlijk reden moeten zijn voor een groot feest, ware het niet dat het voortbestaan van het team absoluut niet verzekerd is. De ene speler gaat verhuizen, een andere voetballer wil met een vriendenteam in een reguliere competitie gaan spelen, een derde voetballer heeft geen chemie meer met de trainer/coordinator en nummer vier kan niet leven met enkele grote nederlagen in een te zware poule. De onrust die zo ontstaat, slaat dan ook over op anderen die plotseling ook om zich heen kijken.

Verandering is niet slecht en vers bloed evenmin. De laatste tijd is de nadruk misschien wel iets te veel komen te liggen op de prestaties en te weinig op het plezier dat voetbal geeft. Liever in een goede sfeer en met plezier enkele klassen lager spelen dan met gemok over grote nederlagen in de hoogste klasse!

Plezier
De essentie van G-voetbal is toch plezier, voor alle actieve voetballers en voor een kwetsbare groep jongeren en (jong)volwassenen. We willen graag nog enkele jaren door, doordeweeks trainen, competitie spelen, en in de zomerperiode meedoen aan mooie toernooien waar Johan Derksen, Rene van der Gijp of Hugo Borst de prijzen uitreiken.  Vers bloed is daarom noodzaak!

Het kan toch niet zo zijn dat binnenkort het G-voetbal bij Vredenburch verleden tijd zal zijn?

Meer info: Tjabel Daling [email protected] tel: 06-55883604, 06-38744151 (bij tips: stuur even een sms-je)


Foto: Digitaal Dagblad