Fietscontrole bij jeugdleden van Korfbalvereniging Refleks

mainImage
Fietscontrole bij jeugdleden van Korfbalvereniging Refleks

Onder het motto “Wij zorgen ervoor dat onze leden gezien worden” gaat Korfbalvereniging Refleks in samenwerking met de ANWB op vrijdag 12 oktober de fietsverlichting van alle kinderen van Refleks controleren.

Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Daarom komt Refleks samen met ANWB-fietsverlichtingsactie in actie om te zorgen dat leden van de club met goede fietsverlichting op pad gaan. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.

Refleks heeft van de ANWB-fietsverlichtingsactie een toolkit gekregen om onder meerde fietsverlichting van leden te controleren en eventueel te repareren. De fietsverlichtingsactie voert de Refleks op vrijdag 12 oktober tussen 17.45 – 20.00 uur samen met vrijwilligers uit.

Naast de vrijwilligers, zal ook wethouder Björn Lughthart zijn steentje bijdrage en een aantal fietsen nakijken en repareren. Dit onder toeziend oog van wijkagent Martien den Brabander. Wanneer hun verlichting niet op orde is, dan krijgen de kinderen van ons nieuwe verlichting.


Foto: Digitaal Dagblad