Eerste exemplaar voetbalboek voor Harry Ballemaker

mainImage
Eerste exemplaar voetbalboek voor Harry Ballemaker

Op de heilige grond waar ooit de amateurs van RVC grote successen behaalden, Sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg, vond vrijdagavond een reünie van Haagse (en regionale) voetbaltrainers plaats.

De oefenmeesters, waaronder de in Rijswijk populaire Frank Kuyl en Huib van Oostrum Soede, kwamen bij elkaar ter gelegenheid van de presentatie van een nieuw boek van de Uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club met daarin  ruim zeventig korte verhalen, portretjes en interviews met  Haagse trainers. Uitgever en co auteur Chris Willemsen overhandigde het eerste exemplaar van het boek overigens niet aan een trainer maar aan Harry Ballemaker, directeur van partycentrum Sir Winston. ,,Jij mag dan wel geen trainer zijn, jij staat wel aan de basis van deze presentatie omdat jij destijds, in de zestiger jaren, de uitvinder was van het café voetbal in deze regio. Je begeleidde toen ook één of meer elftallen, dus in dat opzicht was jij eigenlijk ook wel een trainer”. Ballemaker toonde zich verheugd dat hem de eer te beurt viel het eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemen. ,,Ik neem dit boek mee in mijn koffer en ga er in de herfstvakantie van genieten. Ik verheug me nu alvast op veel leesplezier” aldus Ballemaker.

Het boek dat vrijdagavond in Rijswijk werd gepresenteerd is het eerste in een reeks over trainers uit de Haagse regio. Elk jaar volgt een volgend deel. Het boek ligt bij diverse boekhandels (onder andere Van Stockum), maar is uiteraard ook verkrijgbaar bij de uitgever zelf www.nederlandsesportboekenclub.nl

Tekst: Peter Petit

 


Foto: Digitaal Dagblad