BMX West Competitie op crossbaan van FCC Rijswijk

mainImage
BMX West Competitie op crossbaan van FCC Rijswijk

Op de crossbaan van Fiets Cross Club Rijswijk zullen op zondag 30 september tussen de 160 en 200 bmx-ers deelnemen aan de zevende wedstrijd van de BMX West Competitie. Elf tot dertien verenigingen uit West Nederland zullen met crossers tussen 6-60 jaar in Rijswijk aan de start verschijnen. Naast wedstrijden in de BWC competitie kunnen fietscrossers zich ook inschrijven voor de open klasse.

De BWC 7 op 30 september was gepland om in Bussum verreden te worden, maar de plaatselijke baan is niet op tijd klaar van een verbouwing. Fiets Cross Club Rijswijk stond als reserve en neemt de organisatie van de wedstrijd dus over.

De BMX- West Competitie is een jaarlijkse terugkomende competitie bestaande uit 12 wedstrijden die op verschillende banen in West Nederland (Noord- en Zuid-Holland en Utrecht) worden verreden.  Namens FCC Rijswijk doen zo’n 16 rijders mee aan de competitie. De kans is groot dat er op zondag 30 september veel meer Rijswijkse deelnemers aan de start zullen verschijnen. Er zijn ook wedstrijden in de open klasse, waarbij diverse prijzen te verdienen zijn. De rijders in de leeftijd van 13 jaar en jonger ontvangen een beker, voor de rijders van 14+ zijn er geldprijzen.

De wedstrijden bij FCC Rijswijk aan het Oude Zwethpad worden georganiseerd door vrijwilligers van de club aangevuld met  vrijwilligers van andere deelnemende verenigingen. Vanaf 09.00 uur kan er getraind worden, de wedstrijden starten om 10.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De wedstrijden op 30 september vormen een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met BMX en de sfeer te proeven van een grote wedstrijd.


Foto: Digitaal Dagblad