ABA uit Rijswijk nieuwe koploper in Topdivisie

mainImage
ABA uit Rijswijk nieuwe koploper in Topdivisie

Het Rijswijkse ABA staat na vier wedstrijden fier aan kop in de Topdivisie. Petanque vereniging Amicale Boule d'Argent won zaterdag in Apeldoorn de uitwedstrijd bij ’t Zwijntje met 2-6 nam de koppositie daarmee over van Les Cailloux dat verrassend verloor van ’t Dupke.

Je zal in de herfst als het jachtseizoen geopend is maar 't Zwijntje heten. Dan is het niet zo gek dat je tegen het bezoekende ABA uit Rijswijk er met 2-6 vanaf gaat.

Tegen het op de derde plaats staande 't Zwijntje uit Apeldoorn werd de eerste doublettenronde met een 1-2 voorsprong afgesloten. De triplette ronde ging volledig naar ABA zodat de laatste doubletten ronde werd ingegaan met een 1-4 voorsprong.Ook in die ronde wist 't Zwijntje slechts één van de drie partijen te winnen, waardoor er een 2-6 eindstand op het scoreformulier kwam te staan. Een knappe overwinning van de Rijswijkers tegen een naaste concurrent in de top van de Topdivisie.

Koploper

Het mooiste moest echter nog komen voor onze stadgenoten. Koploper Les Cailloux bleek namelijk verloren te hebben van ’t Dupke. Daardoor is ABA 1 de nieuwe koploper in de Topdivisie van de Nationale Pétanque Competitie. De verschillen zijn nog klein en de competitie nog lang. Toch mag ABA even genieten van dit eerste succes. Op 8 december is de volgende speelronde en dan krijgen de Rijswijkers in het boulodrome (links van de Schilp) bezoek van de onttroonde koploper Les Cailloux uit Zeist.


| Foto: Digitaal Dagblad