16-jarige Keye uit Rijswijk jongste international ooit in Oranje

mainImage
16-jarige Keye uit Rijswijk jongste international ooit in Oranje

Keye van der Vuurst de Vries is met 16 jaar en 11 maanden de jongste international die ooit in het Nederlands basketbalteam heeft gespeeld. Donderdagavond debuteerde de Rijswijker in de interland tegen Polen, die helaas wel kansloos verloren ging. Bondscoach Toon van Helfteren bracht Keye in de zevende minuut van het vierde kwart, onder luid gejuich van meegereisde Lokomotief Rijswijk fans, zijn trotse ouders en zijn vriendin, in het veld. Onze stadgenoot fleurde zijn debuut in Den Bosch op met twee rake vrije worpen.


De Oranje Lions verloren het kwalificatiewedstrijd voor de World Cup met ruime cijfers van Polen; 78-105. Voor Keye van de Vuurst de Vries was dit duel echter het begin van een hopelijk glorieuze basketbal carrière in het nationale team. In de paar minuten die hij tegen Polen mocht maken, liet hij in ieder geval zien over de nodige kwaliteiten en bravoure te beschikken. Nadat er een fout op hem werd gemaakt, benutte hij de twee vrije worpen en kwam zodoende ook op het scoreformulier te staan.


De kop in Oranje is er dus af voor de jonge Rijswijker, zondag staat er opnieuw een duel te wachten. Dan speelt Nederland tegen Hongarije. Hopelijk mag Keye dan nog meer minuten maken in het Oranje shirt.


Bron: Lokomotief Rijswijk, Foto: Facebook Petra Beuk


Foto: Digitaal Dagblad