Goede doelen, liefdadigheidsinstellingen en verenigingen uit Rijswijk kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de spaarronde van 2018 van Stichting Specsavers Steunt. Na de aanmeldperiode start een stemronde waarna er uiteindelijk drie partijen overblijven. Specsavers Rijswijk kiest uit deze drie finalisten een winnaar waar vervolgens gedurende het hele jaar in de winkel voor wordt gespaard. Aanmelden kan tot en met 23 november 10.00 uur via www.stichtingspecsaverssteunt.nl.

Het Parkinson café Delft en omstreken kreeg vorig jaar de meeste stemmen en verdiende daarmee een aanzienlijk bedrag. Voor het zevende jaar op rij bepaalden de inwoners van Rijswijk toen tijdens een stemronde welk goed doel een financieel steuntje in de rug krijgt vanuit hun lokale Specsavers winkel.

Michel Middeldorp, optiekpartner bij Specsavers Rijswijk: “In ons dagelijkse werk vervullen wij een maatschappelijke rol voor veel inwoners van Rijswijk. Wij vinden het dan ook belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. We willen onderdeel zijn van de lokale buurt en weten wat er speelt. Door jaarlijks een lokaal goed doel financieel te steunen willen we onze maatschappelijke bijdrage vergroten. Kleine moeite, groot geluk! We kijken ook dit jaar weer uit naar veel mooie aanmeldingen van waardevolle initiatieven.” Voor elke klant die een bril of hoortoestel koopt wordt een vast bedrag gespaard.

Stichting Specsavers Steunt is in 2010 in het leven geroepen. Via de stichting worden er jaarlijks zo’n 130 lokale initiatieven gesteund en één landelijk goed doel. Inmiddels zijn er al bijna 1.500 lokale doelen die een financiële bijdrage hebben mogen ontvangen. De stichting keerde de afgelopen jaren in totaal al meer dan twee miljoen euro uit. Dit is inclusief de donaties aan de landelijke doelen, zoals in 2017 het Diabetes Fonds.

Voor meer informatie: www.stichtingspecsaverssteunt.nl