In het restaurant van tennispark Welgelegen vindt vanavond het grote lijsttrekkersdebat van de gemeente Rijswijk plaats. ,,Je merkt aan alles dat de spanning stijgt’’, reageert de Voorburgse journalist Bart Bakker, die het debat organiseert en tevens gespreksleider is. ,,Voor de lijsttrekkers is dit een laatste kans om zich op een groot podium aan alle inwoners zichtbaar te maken. Diverse cameramensen gaan er voor zorgen dat op de diverse digitale snelwegen opnamens van het debat te zien zullen zijn. Het is sowieso een bijzonder politiek moment. Wellicht voor de hele regio, want maar liefst twaalf lijsttrekkers doen namens de gemeente Rijswijk aan de verkiezingen mee. Dat is bijzonder veel.

,,Ik heb een rondje langs diverse collega-journalisten gemaakt’’, vervolgt Bakker. ,,Zo blijkt dat er behoorlijke verschillen in de diverse visies zitten. De lokale politiek leeft dan ook behoorlijk. We gaan er een mooie en een voor Rijswijk ook historische avond van maken. Er hebben zich meer dan 200 mensen aangemeld. De zaal is echter met 150 gasten stijf uitverkocht’’.
,,We zijn er klaar voor’’, zegt Alex Luneman, eigenaar van tennispark Welgelegen. ,,Het is geweldig dat zo’n evenement bij ons plaatsvindt. Zo kunnen we laten zien dat bij ons veel meer gebeurt dan alleen tennis. Ik ben benieuwd wie van de politici vanavond het beste uit de bus gaat komen. In de debatten zal het ‘game, set and match’ worden….
Burgemeester Michel Bezuijen verricht de opening en zal loten wie 1 op 1 tegen elkaar de politieke arena ingaat.

Foto VD. Tennispark Welgelegen lag er vanochtend nog rustig bij. Dit zal vanavond anders zijn als er een politieke invasie plaatsvindt.