Rijswijker Marcel Harteveld, in 2016 nog publiekswinnaar Rijswijks Pracht, heeft 3 weken vakantievrij vanuit zijn hoofdrol in de Soldaat van Oranje. Hij speelt dan zijn eigen programma, de Sneeuwengel. Op 21 december in de knusse kleine zaal van Rijswijkse Schouwburg. Gaat dat zien.

Marcel droomt er zijn hele leven al van om ooit een echte Engel te ontmoeten… Maar tot nu toe is dat er nog niet van gekomen. Als ultieme poging om zijn Engel uit de tent te lokken, organiseert hij dit jaar het grootste, mooiste kerstfeest van het jaar, en jij kunt daar bij zijn.

Marcel Harteveld wilde ook nog wel wat vragen beantwoorden aan redactielid René Marquard:

Het optreden van jou gaat niet alleen over kerst?
“Nee eigenlijk niet. Het leek me wel altijd al leuk om een opbeurende kerstvoorstelling te maken. Ik vertaalde een handvol bekende kerstnummers (o.a. Chris Rea, Mariah Carey) naar het Nederlands, en schreef daaromheen een kerstverhaal over t afgelopen jaar, maar eigenlijk is dat vooral een manier om het in mijn cabaretvoorstelling over alles te hebben wat me het afgelopen jaar is opgevallen.”

Hoe bijzonder is het om in Soldaat van Oranje te spelen?
“Zonder de voorstelling gezien te hebben is het je bijna niet voor te stellen wat het moet zijn om als acteur in zo’n gigantische productie te mogen staan. Het is een indrukwekkend en belangrijk verhaal om te mogen brengen, en dit in combinatie met een draaiende tribune in het midden van grootse, prachtige decors, is het echt iets unieks in ons land. Het doet ook wel wat met je om je om elke dag weer te zien hoe honderden mensen zich laten grijpen door wat wij staan te doen. Daarbij heeft mijn rol veel van de komische momenten, en een paar prachtige nummers, dus ik doe het met liefde.”

Je speelt ook in reclames, wat voor commercieel zou je maken voor je eigen optreden van 21 december?
“Er is een reclame! Er staat een trailer op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=3NJjyjv97Cc

“Mochten mensen zin hebben in mooie liedjes, grappige liedjes, een mooi kerstverhaal en grappen over het afgelopen jaar, schuif vooral aan! We gaan er een (kerst)feestje van maken!”

Klik hier voor meer informatie: https://www.rijswijkseschouwburg.nl/programma/2966/De_sneeuw_Engel/HARTEVELD/?type=show