Burgemeester Pauline Krikke heeft een officieel onderzoek gelast naar het woonadres van het Haagse PVV-raadslid Willie Dille. Het raadslid zou volgens bronnen niet in Den Haag maar in Rijswijk wonen.

Na onthullingen vorige week dat Willie Dille niet in haar huis in Ypenburg, maar ergens in Rijswijk zou wonen, kondigde burgemeester Krikke al aan hierover met de PVV politica in gesprek te gaan. Dille bleef daarin volharden in haar verhaal dat zij weldegelijk in Den Haag woont. De burgemeester van Den Haag besloot toen alle fractieleiders bijeen te roepen voor overleg. Deze gaven toen hun steun om een zogenaamd adres-onderzoek te laten plaatvinden. “Daaruit moet blijken of mevrouw Dille woonachtig is in Den Haag, zoals het lidmaatschap van de Haagse gemeenteraad vereist”, meldt de woordvoerder van de burgemeester in het AD. Dit onderzoek zal enkele weken in beslag nemen.

Mocht blijken dat Dille niet in Den Haag woont, maar in Rijswijk, dan volgt er waarschijnlijk ontslag uit de gemeenteraad. Dat gebeurde eerder ook met een gemeenteraadslid in Pijnacker-Nootdorp.