Inmiddels is de uitvoering van SHREK, opgevoerd door de vrijdagploeg van het Rijswijks Jeugdtheater achter de rug. Met Annemieke Lezwijn, verantwoordelijk voor de zang in het stuk, kijkt terug op drie succesvolle uitvoeringen van de musical.

Lezwijn: “SHREK is een vrolijk stuk en we hebben naast het harde werken dan ook groot plezier gehad tijdens de repetities en het voorstellingsweekend. Alle spelers hadden een eigen rol als bijvoorbeeld sprookjesfiguur. Het was mooi om te zien hoe iedere speler zelf invulling gaf aan het personage en hoe ze gegroeid zijn op het gebied van zowel zang, dans als spel.”

Proces
“Het proces verliep niet altijd als verwacht. De regisseur viel op het laatst uit en de voorstellingen waren niet verdeeld over twee weken, zoals voorgaande jaren. Nu werd er drie dagen achter elkaar geknald. Ondanks alles hebben de spelers gestraald op het podium. Daar zijn wij als artistiek team heel trots op.”

Spannend
“Het is nog niet duidelijk welke voorstelling er volgend jaar gespeeld gaat worden. Ook voor de spelers is dit nog heel spannend. Wel zijn we weer op zoek naar een vrolijke, kleurrijke musical. Suggesties zijn welkom. De volgende musical van de vrijdaggroep is nog niet bekend. De andere groepen spelen wel ook binnenkort voorstellingen. De zaterdaggroep doet Annie en Nurt speelt Lucky Stiff.”